Autor:

Tarte a la tomate

Ingredience
Listové těsto 1 balíček
Rajčata
4-5
5 ks
Dijonská hořčice
(nebo směs plnotučné a kremžské)
2 lžíce
Šunka 200 g
Sýr
nebo ementálu
200 g
Tymián  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Rozválíme listové těsto na sílu zhruba 4-5 mm, položíme na plech a potřeme hořčicí (nejlepší je dijonská), posypeme strouhaným sýrem (pořádnou vrstvu), šunkou pokrájenou na kostičky, poklademe plátky rajčat, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a na závěr posypeme trochou strouhaného sýra. V předem rozehřáté troubě pečeme, až těsto zrůžoví.
Je to rychlé a díky hořčici pikantní a zajímavé.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Tarte a la tomate

Komentáře

  1. eli   29.05.2007 | 22:18 | reagovat |

    Mam novy tip jak na to, listove testo dam na plech, propicham vidlickou a dam do vyhrate trouby tak na 5 minut a teprve potom oblozim a dam dopect. Testo pak neni "varene" ale krasne vylistovane.

  2. Eli   26.01.2007 | 19:17 | reagovat |

    Ireno, jestli si tou hortici nejste jista, poprve ji dejte jen malo, a jestli to rodine bude chutnat, priste muzete dat vic. Ty moje 2 lzice v receptu je mozna napoprve moc. Tak at vam chutna:-)

  3. Irena Klasová   26.01.2007 | 15:28 | reagovat |

    Eli zkusím to tedy vyzkoušet s hořčicí, i když jsem spíše kečupová (jediná z rodiny totiž nejím hořčici), ale na trošek si dám přeci jen ten kečup. Doma používáme jedině Dijonskou od Hellmanns, ta je prý nejlepší.

  4. Evelina K.   25.01.2007 | 19:24 | reagovat |

    Eli, velmi podobny tarte delam taky. Akorat nedavam sunku a misto tymianu bazalku. Te dijonske hortice davam trochu min nez vy, ale vas pritel ma pravdu, ze bez ni to neni ono. A take je pravda, ze to francouzske listove testo chutna trochu jinak nez ta kostka, ktera se bezne prodava v Cechach. Kolac je ovsem mnamka.

  5. Eli   25.01.2007 | 15:18 | reagovat |

    Ireno, tenhle recept mam od meho francouzskeho pritele a ten na dijonskou hortici neda dopustit. Diky ni je to dost pikantni a takovy zvlastni. Ale urcite je to moc dobry i s kecupem:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť
Bratři vážili dohromady 372 kilo! Po čtyřech měsících jsou o 17 kilo lehčí  Bratři vážili dohromady 372 kilo! Po čtyřech měsících jsou o 17 kilo lehčí
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web