Táničky buchtička

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: princezna

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,8
      hrnek hladká mouka
    • 0,8
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,5
      hrnek hrubá mouka
    • 120
      g tuk
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks čokoláda
    • 0,5
      ks margotka
    • 4
      ks vejce
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžička hnědý rum
    • 0,5
      lžička med
    • 1
      ks šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouky prosejeme do mísy, přisypeme prášek do pečiva. Přidáme cukr ušlehaný se žloutky a tukem, přidáme med, rum, nastrouhanou na hrubo margot a deli čokoládu a šlehačku.
2
Nakonec přimícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do menšího pekáče vymazaného olejem a vysypaného hrubou moukou. Pečeme zvolna v předehřáté troubě asi 20 minut. Po upečení a vychladnutí můžeme pocákat čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • lucietys
    lucietys |

    24. 6. 2013 10:48

    Bohuzel nic moc, buchta dusí, je dost sucha :'(

  • Eliška Macajová
    Eliška Macajová |

    27. 3. 2007 14:33

    Do litých buchet je nejlepší dávat olej, pokud je buchta i tak suchá, dejte oleje víc a přidejte i mléko. Když bude buchta řidší, ničemu tím neublížíte.

  • Táňa Miňová
    Táňa Miňová |

    22. 3. 2007 22:06

    Je trochu suchá, je dobré když se rozkrojí a slepí marmeládou!!!!

  • Eliška Macajová
    Eliška Macajová |

    20. 3. 2007 18:10

    Hm, zajímavé. Určitě vyzkouším.