Autor:

Tak tomu nikdo neodolá...

Obtížné
Porce: 1
Ingredience
Kuřecí maso
stehna
 
Rucola
snítka
 
Polníček  
Špenát
čerstvý - snítka
 
Oregáno
čerstvé - snítka
 
Bazalka
snítka
 
Šalvěj
snítka
 
Pařížská mrkev
(mrkvové kuličky)
 
Sůl  
Gyros koření  
Olej  
Kešu oříšky  
Lilek  
Brie - sýr
sýr francouzského typu
 
Hořčice  
Mléko  
Koření na steak  
Cinzano  
Olivový olej  
Nakládané cibulky
malé
 
Šalotka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Naklepeme si kuřecí stehna cca 120-150 g na 1 porci a okořeníme steakovým kořením, pokapeme olejem, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 250 °C na dobu asi 15-20 minut.

Očistíme si rukolu, šalotku, polníček a špenát = nakrájíme je na kousky ovšem kromě špenátu, ten zůstane celý. Přidáme nakládanou cibulku, zastříkneme cinzanem (biancem), osolíme, přidáme gyros koření, nakrájené oregano, olivový olej a promícháme (jemně tak, aby jsme zeleninu neznehodnotili).

Nakrájíme na jemno bazalku a šalvěj, do nichž vložíme pařížskou mrkev, osolíme a zastříkneme jemně olejem, smícháme, aby se na mrkev a bylinky obalily a dáme restovat na rozpálenou pánev. Když se z bylinek začne uvolňovat příjemná vůně, tak je trochu zalijeme vodou, kterou následně necháme úplně vydusit.

Dále si podélně nakrájíme lilek, který osolíme a okořeníme gyros kořením, plátky poklademe na suchou rozpálenou pánev (grill je lepší) a orestujeme dozlatova. Až bude lilek krásně povolný, jako některé slečny po pár skleničkách, nakrájíme si brie a balíme ho právě do připraveného lilku stejným stylem jako závitek, né jako se balí holky, protože to se občas ani mě nepovede. A spíchneme ho párátkem a ještě ho dáme do gratinovat (zapéct).

Opražíme kešu ořechy se solí.

A připravíme si dressing: tři díly hořčice, díl mléka a steakové koření.

Podáváme tímto stylem - na hranatý talíř doprostřed dáme salát, na něj na tři díly rozkrojené maso, na maso lilkový závitek, dokola posypeme kešu ořechy a rozmístíme cca 6 kuliček mrkve, vrch polijeme skvělým dressingem a můžeme jím také pokapat okraje talíře, což dolaďuje náš skvělý efekt. Gratuluji momentálně jste stořili opravdově pompézní věc.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Tak tomu nikdo neodolá...

Komentáře

  1. Šárka Rudlová   16.11.2008 | 15:48 | reagovat |

    Tak vypadá to že paní Andrea ví všechno. A ohledně jiných kuchyní...nevím jak v Německu, ale v Anglii to taková hrůza není. Žila jsem tam jako aupairka 18 měsíců, takže jsem se dostala k tomu ochutnat "domácí stravu" a až na pizzu s brambory nebo polívku z kostí již upečených kuřat to zas tak strašný nebylo. A tenhle recept spíš vypadá jako jídlo z nóbl restaurace, ne nějaký Eintopf.

  2. Tereza Jarčušková   21.11.2006 | 7:11 | reagovat |

    Mám niekoľko nemeckých kucháriek, ešte z časov , keď som sa vydala. Poslala mi ich kamoška z bývalej NDR, a recepty sú výborné. Niektoré používam opakovane, iné menej, ale nemôžem súhlasiť s tým, že nemecká kuchyňa je zlá.

  3. Andrea   20.11.2006 | 15:31 | reagovat |

    Vymazávam recepty.cz z Favoritov

  4. Kuchařka on-line   17.11.2006 | 18:59 | reagovat |

    Ale byl, jen již absolutně nesouvisí s receptem, proto jej nenajdete pod receptem, ale v diskuzi.

  5. Andrea   17.11.2006 | 18:26 | reagovat |

    Po príspevku p. Di z 10.11. som pridala môj obsírny názor, ale nebol uverejnený.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Obezita vás může zabít. V Česku jí trpí stále více lidí Obezita vás může zabít. V Česku jí trpí stále více lidí
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web