Tajemství z kuřete

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso řízek (prsa)
    • 4
      ks banány
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • olej
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, položíme kousek banánu (délka podle šířky řízku), stočíme do závitku a sepneme párátkem. Závitek obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a strouhance. Smažíme na oleji ze všech stran.
2
Podáváme s brambory, kaší a zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    11. 5. 2007 16:53

    Uznávam, ze "proti gustu ziaden disputát...", ale banán (bezne známy v Európe a takisto banán "macho" tepelne pripravovaný) je úplnou samozrejmostou v spanielskej kuchyni a hlavne v Karibskom mori az po Brazíliu (tam, kde je "doma"). My ho pouzívame pomerne casto a myslím si, ze s úspechom (jedlo nevyhadzujeme).

  • Anonym
    Anonym |

    10. 5. 2007 16:10

    Ochutnávali jsme to asi před rokem. Musím říct, že nám (manželovi a synovi) to opravdu vůbec nechutnalo a to tak moc, že jsem to vyhodila. Kombinace kuřecího masa a banánu nám vůbec nesedla, přitom kuře s ananasem nebo s broskvemi je skvělé. Každý má ale jinou chuť...

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    10. 5. 2007 14:53

    Určitě vyzkouším, zní to lákavě, alespoň bude doma nějaká změna.