Autor:

Tajemství mlékaře Jakuba

Snadné
Ingredience
Hermelín
Podélně rozkrojené
2 ks
Olej  
Těstíčko
Vejce 1 ks
Mléko 1 hrnek
Hladká mouka 1 hrnek
Sůl  
Na ozdobu
Šlehačka
neslazená
 
Brusinkový kompot  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mléka / sýra

Hermelíny podélně rozkrojíme a obalíme v mouce.

V misce vyšleháme z vejce, mléka, mouky a soli těstíčko (množství mouky a mléka je orientační, může se měnit v závislosti na značce mouky).

Hermelíny v těstíčku dobře obalíme a opatrně usmažíme.

Podáváme ozdobené kopečkem šlehačky o lžičkou brusinek. Jídlo není pracné, ale velmi chutné a překvapivě hezké na pohled. Recept jsem ochutnala v jedné brněnské vinárně a pokusila se jej doma realizovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Wrapy se žampiony a zeleninou Houbová inspirace na víkend Články z

Komentáře k receptu: Tajemství mlékaře Jakuba

Komentáře

  1. Sísa   20.07.2007 | 8:37 | reagovat |

    Já osobně jsem hermelín v těstíčku nikdy nezkoušela. Vždy jen v trojobalu. A navíc se šlehačkou a brusinkami to pro mně tajemství bude.

  2. Lusinda   20.07.2007 | 6:27 | reagovat |

    Píše se bud mne nebo mě milá Di,alespoń v tomto pádě.

  3. Šárka   19.07.2007 | 22:37 | reagovat |

    Di, stačí si pozorně přečíst recept a tajemství v něm najdete. Vy se ale v podstatě nechcete dozvědět nic. Stačíly vaše rozepře zejména kolem gulášů. Pravidelní návštěvníci si to určitě pamatují.To bylo!!! Jak píše Lusinda, vy jste prostě všeználek.

  4. Di   19.07.2007 | 21:29 | reagovat |

    Mně nadchne ledacos, ale stokrát opakovaný recept pod novým názvem rozhodně ne. V čem spočívá tajemství mlékaře Jakuba, jsem se od Vás dámy ale stejně nedozvěděla.

  5. Šárka   19.07.2007 | 20:55 | reagovat |

    Lusindo,musím se k vám přidat. Kdo pravidelně navštěvuje tyto stránky, tak zná kritické komentáře od Di. Zejména co se týče kritiky ohledně názvu pokrmu.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web