Autor:

Tagliatelle se špenátem, mascarpone a parmezánem

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Listový špenát 400 g
Mascarpone 150 g
Sladká smetana 120 g
Česnek 7 stroužek
Muškátový oříšek
strouhaný
1 lžička
Máslo 1 lžíce
Olivový olej
na smažení
1 lžíce
Sůl 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Kmín 1 špetka
Parmazán
může být i Niva
4 lžíce
Tagliatelle 1 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

V osolené vodě uvaříme tagliatelle. Mezitím si na pánvi rozpustíme máslo, olivový olej, přidáme česnek nakrájený nadrobno. Když se máslo roztopí a česnek přehřeje, přidáme nastrouhaný muškátový ořech - dle chuti.
Přidáme pokrájený listový špenát, podusíme cca 5 minut. Nepřikrýváme, musí se vypařit voda ze špenátu. Potom osolíme, okořeníme, přilijeme smetanu. Přidáme mascarpone a trošku vody z těstovín - cca 2 polévkové lžíce. Promícháme a ještě minutku slabě povaříme.
Tagliatelle smícháme s omáčkou, posypeme parmezánem a podáváme. Nejlépe s pohárem kvalitního bílého vína. :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Tagliatelle se špenátem, mascarpone a parmezánem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web