Autor:

Tagliatelle se špenátem, mascarpone a parmezánem

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Listový špenát 400 g
Mascarpone 150 g
Sladká smetana 120 g
Česnek 7 stroužek
Muškátový oříšek
strouhaný
1 lžička
Máslo 1 lžíce
Olivový olej
na smažení
1 lžíce
Sůl 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Kmín 1 špetka
Parmazán
může být i Niva
4 lžíce
Tagliatelle 1 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

V osolené vodě uvaříme tagliatelle. Mezitím si na pánvi rozpustíme máslo, olivový olej, přidáme česnek nakrájený nadrobno. Když se máslo roztopí a česnek přehřeje, přidáme nastrouhaný muškátový ořech - dle chuti.
Přidáme pokrájený listový špenát, podusíme cca 5 minut. Nepřikrýváme, musí se vypařit voda ze špenátu. Potom osolíme, okořeníme, přilijeme smetanu. Přidáme mascarpone a trošku vody z těstovín - cca 2 polévkové lžíce. Promícháme a ještě minutku slabě povaříme.
Tagliatelle smícháme s omáčkou, posypeme parmezánem a podáváme. Nejlépe s pohárem kvalitního bílého vína. :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Čekankové risotto s ovčím sýrem Tip na víkend: Risotto nebo těstoviny? Články z

Komentáře k receptu: Tagliatelle se špenátem, mascarpone a parmezánem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web