Tafelspitz

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: marteesha

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks mrkev
    • 1
      kg hovězí maso květová špička
    • 1
      ks pórek
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks šalotka
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 2
      snítka tymián
    • 1
      snítka líbeček
    • 2
      ks jablka
    • 15
      g křen
    • 1
      ks citron
    • cukr
    • sůl
    • 600
      g brambory
    • 50
      g celer
    • kořen petržele
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do velkého hrnce dáme vařit vodu, vložíme maso, zmírníme plamen a necháme 5 min. Slijeme vodu a maso opláchneme studenou vodou. Vložíme znovu do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a necháme 50 min vařit.
2
K masu vložíme na větší kousky nakrájené 2 mrkve, polovinu celeru, polovinu pórku, rozpůlené šalotky, bobkový list, tymián, libeček a osolíme. Na mírném ohni vaříme asi 1 hod. (chcete-li ušetřit čas můžete vařit i v tlakovém hrnci)
3
Mezitím si nastrouháme jablka, přimícháme křen a ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
4
Na kostičky nakrájíme mrkev, zbytek celeru, petržel a pórek. Vyndáme maso, vývar scedíme a spolu s nakrájenou zeleninou vaříme 15 min. Mezitím si maso nakrájíme na tenké plátky. Plátky zalijeme na talíři vývarem se zeleninou, posypeme petrželkou a podáváme s křenem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.