Autor:

Szigligetská roláda

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 250 g
Cukr krupice 50 g
Máslo 60 g
Vejce 1 ks
Škvarky 100 g
Mléko 2 lžíce
Citronová kůra 1 lžíce
Prášek do pečiva 1 lžíce
Žloutek 1 ks
Krém
Vejce 2 ks
Moučkový cukr 1 špetka
Citronová šťáva 1 lžíce
Hnědý rum 1 sklenice
Mleté mandle
(Nebo ořechy)
250 g
Szigligetská roláda

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přidáváme ostatní suroviny a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Touto směsí potřeme rozválené těsto, které svineme do rolády a pomašlujeme rozšlehaným žloutkem. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 3/4 hodiny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Szigligetská roláda

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web