Autor:

Sytá zeleninová polévka

Střední
Ingredience
Sekaná rajčata 400 g
Zeleninový vývar 1/2 l
Mrkev 2 ks
Listový špenát
(Čerstvý nebo mražený)
100 g
Fazole ve slaném nálevu
Nebo jiné luštěniny (čočka, cizrna, hrášek nebo i směs - jak je libo)
400 g
Paprika - sladká  
Sůl  
Chilli  
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Mrkev očistíme a nakrájíme na kostky. Rajčata nasypeme do hrnce, přilijeme horký zeleninový vývar, přidáme mrkev a vaříme, dokud mrkev nezměkne (10-15 minut). Mezitím si připravíme špenát (máme-li čerstvý, dobře ho opereme a pokrájíme) a slijeme luštěniny.

Obojí přidáme do polévky a prohřejeme. Na závěr dochutíme sladkou paprikou (kdo rád pikantní, dá chilli), podle chuti osolíme nebo osladíme.

Podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými tousty, jako rychlý a lehký letní oběd nebo večeři.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Reklama
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Sytá zeleninová polévka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web