Autor:

Sýrový špenát s těstovinami

Snadné
Ingredience
Mražený špenát 1 balíček
Cibule 1 ks
Slunečnicový olej 1 lžíce
Česnek 3 stroužek
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Masox 1 kostka
Mouka 2 lžíce
Vejce 1 ks
Mléko 3 lžíce
Tavený sýr 1 ks
Sýr Niva 100 g
Eidam sýr 100 g
Těstoviny
např.vrtulky
500 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce mouky a upražíme světlou jíšku. Potom zalejeme 3 dcl vody a dobře promícháme. Vhodíme kostku masoxu nebo bujónu, přidáme špenát, špetku pepře a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Když špenát začne bublat, přidáme prolisovaný česnek, mléko, tavený sýr a vše necháme ve špenátu rozpustit. Nakonec vmícháme rozšlehané vajíčko a chvíli ještě společně povaříme. Těstoviny uvaříme podle návodu, dáme na talíř, přelijeme špenátem a posypeme nastrouhaným Eidamem a Nivou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.14 7 5 1
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Sýrový špenát s těstovinami

Komentáře

  1. ivadopi   25.11.2010 | 18:13 | reagovat |

    Celé rodině moooc chutnalo. Vřele doporučuji :D

  2. Dagmar Dvořáčková   03.08.2009 | 18:27 | reagovat |

    Jelikož je můj dospělý syn vegetarián, podobný recept znám.Jen takto připravený špenát(trochu pikantnější- více česneku apod.) vmíchám do uvařených těstovin, dám do zapékací misky, pokladu plátky sýra a dám krátce zapéct. Chutná to celé rodině a vůbec nevadí, že tam není ani kousek masa....I my masožravci občas rádi sáhneme po bezmasém jídle a pochutnáme si na měm....

    1. Bobek   27.07.2015 | 13:03 | reagovat |

      Jelikož je můj dospělý syn vegetarián a nevadí mu MASOX? Dlouho jsem se tak nezasmál jak u tohoto blábolu. Vy musíte být povedená rodinka. :-D :-D :-D

  3. Pavla   04.11.2007 | 18:58 | reagovat |

    Výborné, opravdu si všichni pochutnali, pochválila mě i tchýně :o)

  4. Anonym   16.12.2006 | 19:16 | reagovat |

    Pro Janu: vrstva těstovin, vrstva špenátu, vrstva sýra nebo i různých druhů sýrů, taveňák je taky skvělý, navrch zase těstoviny, před dopečením můžete ještě posypat trochou strouhaného sýra, nebo jen položit navrch plátky. Já ale ten špenát dělám asi hustší než vy, žádnou vodu do něj nepřidávám.

  5. LF.Altman   16.12.2006 | 18:20 | reagovat |

    Paní Lenko, nic ve zlém, mám také moderní dceru,ale pokud Ti Vaši chlapy nic jiného neznají aasi Vás mají rádi což je důleřžité no tak jim to chutná.Ale tzkustě udělat správně pečené maso s česnekem a cibulí, voňavé a pikantním k tomu klasický špenát a např. chlupaté, bramborové či jiné knedlíky, no a potom jim dejte vybrat co chtějí,až uvidí na talíři obě jídla sami si vyberou, nejprve to zkuste a potom napište. Věřte,že Vás Ti chlapi budou milovat ještě více.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web