Autor:

Sýrový nákyp se smetanou

Snadné
Ingredience
Máslo 1 lžíce
Hladká mouka 50 g
Mléko 200 ml
Sůl  
Pepř mletý  
Eidam sýr 500 g
Vejce 3 ks
Smetana ke šlehání 100 ml
Olej  
Nakládané okurky 1 ks
Muškátový květ 1 špetka
Petrželka 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mléka / sýra

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky, sníh ušlehaný z bílků a koření. Touto směsí naplníme vymaštěnou formu a vaříme ve vodní lázni. Vychladlý nákyp vyklopíme, nakrájíme na porce, ozdobíme ušlehanou, mírně osolenou šlehačkou, okurkou a petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Redaktorka Jana Illéšová Domácí jogurt krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Sýrový nákyp se smetanou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web