Sýrový nákyp s prejtem, jitrnicí nebo jelitem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g jaternicový prejt nebo jitrnice či jelito, cca
    • 200
      g tvrdý sýr - uzený, Eidam, Gouda (druh dle chuti), cca
    • 3
      ks vejce
    • 2
      ks rohlík starší, nastrouhané nebo rozmixované
    • 1
      dl mléko cca
  • dále dle chuti můžeme přidat:
    • tymián dle chuti
    • česnek
    • cibule osmažená dozlatova
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prejt, jitrnice nebo jelita vyndáme ze střívka a rozmačkáme je v míse s vejci. Můžeme oddělit žloutky a z bílků udělat sníh, který vmícháme do směsi až nakonec. Nastrouhané rohlíky zalijeme mlékem a vmícháme do masové směsi. Přidáme nastrouhaný sýr, případně tymián, česnek... Vše dobře promícháme, nandáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy či pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
2
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem. Lze podávat i zastudena s hořčicí a chlebem či jako chuťovku k pivu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Leoš Hofírek
    Leoš Hofírek |

    19. 11. 2016 11:54

    Bylo to hodně dobré a hlavně skromné na čas a dokonce po mně nezbyla hromada nádobí :-D 8-)

  • Šárka
    Šárka |

    30. 10. 2016 14:18

    Zkusila jsem nákyp s bramborovou kaší včera k večeři a všem moc chutnal, takže ráda někdy zopakuji, protože je to zase něco jiného než pořád dokola prejt s bramborem a zelím.