Sýrový koláč

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 25
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 250
      g listové těsto
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule na plátky
    • 1
      ks brambory na plátky
    • 2
      ks česnek stroužky
    • 2
      lžíce tymián lístky
    • 150
      g sýr měkký rozdrobený
    • rucola hrst lístků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto rozválejte a vyložte jím kulatou formu o průměru 23 cm. Důkladně ho vmáčkněte i do okrajů. Nechte půl hodiny chladit. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Na těsto položte kolečko pečicího papíru, posypte ho suchými fazolemi a čtvrt hodiny předpékejte (fazole papír zatíží a při pečení se tak vytvoří vyšší okraj koláče)). Pak papír s fazolemi opatrně sundejte a vraťte těsto na 5 min. do trouby, aby zezlátlo. Koláč vyjměte a snižte teplotu trouby o 10 °C.
2
V pánvi mezitím rozehřejte máslo s olejem a za občasného míchání opékejte plátky cibule a brambor dozlatova, trvá to deset až patnáct minut. Osolte, opepřete, přidejte česnek a tymián. Smažte ještě tři minuty, pak směs nasypte na koláč. Přidejte sýr a vše rovnoměrně rozprostřete. Promíchejte smetanu a vejce, můžete je ještě lehce osolit a opepřit. Směsí přelijte celý koláč, vložte ho do trouby a pečte 30-35 min.
3
Hotový slaný dezert má světlou zlatohnědou barvu a uprostřed se ještě trochu chvěje. Koláč podávejte teplý, případně posypaný lístky rukoly.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.