Autor:

Sýrový ježek

Snadné
Ingredience
Měkký tvaroh 250 g
Cibule 1/2 ks
Sůl  
Paprika - sladká
(Mletá)
 
Máslo 150 g
Slané tyčinky
(Balíček)
1 ks
Pažitka
(Zelená paprika)
 

Postup přípravy:

Utřeme máslo nebo rostlinný tuk se solí, zašleháme tvaroh, přidáme jemně sekanou cibuli a sladkou papriku. Necháme chvíli vychladnout. Z hmoty vytvarujeme na podlouhlé nebo kulaté míse tvar ježka. Místo očí a čumáčku dáme rozinky a do zad místo bodlin zapícháme tyčinky. Okolo ježka ma mísu nasypeme sekané zelené natě nebo jemně nakrájenou zelenou papriku. Jedná se o občerstvení pro slavnostní oslavy dětí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Komentáře k receptu: Sýrový ježek

Komentáře

  1. Lucie Zellerova   06.03.2010 | 13:25 | reagovat |

    Dobrý den paní Vencová, cokoli najdu na netu s vaším jménem vyzkouším a vždy nám to chutná. Tady hodnotím hlavně dobrý a na přípravu nenáročný nápad. Všechny děti na synově oslavě ježka obestoupily a po krátkém okouknutí slupli. Určitě zase udělám, třeba jen tak k večeři (jinak do nich tvarohovou pomazánku nedostanu ). Hodnotím 1 a děkuji

  2. Simča Sládková   08.03.2009 | 11:20 | reagovat |

    Omlouvám se, ale trochu nechápu, proč se ježek jmenuje sýrový, když je tvarohový. Ale jinak je to bezva nápad, udělala jsem na dětskou oslavu - každý talíř jsem vyložila listy salátu, na ten položila tvarohového ježečka a vedle něho mochomůrku z vajíčka a půlky rajčete. Vypadalo to moc pěkně, děti byly nadšené.

  3. Kuchařka on-line   04.11.2006 | 14:53 | reagovat |

    Nemáte na mysli tzv. Pivní sýr? http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNFNCNHPD&id_kategorie=JNLNISD5

  4. Jan Mottl Mottl   04.11.2006 | 14:43 | reagovat |

    žiji ve švédsku a zoufale scháním recepept na tak zvaný starý sýr, který jsme si samy nakládali doma z tvarohu do sklenice a po delší době to pěkně smrdělo, ale bylo to dobré, ale zapoměljak to babička dělala.zná to ještě někdo.

    1. Marketa   07.05.2011 | 23:18 | reagovat |

      J a znam neco podobneho od tchyne,ona to dela takhle:Dava Tvaroh do hrnce prikryva to poklickou a dava na teple,ale tmave misto,po nejake dobe opravdu syr smrdi ,ze se neda v dome vydrzet.Potom dava na panev,okminuje,osoli a jak se tvaroh zacne natahovat tak tam jeste do toho vbije vejce a vmicha(vajec dava podle mnozstvi tvarohu nevim presne jake jsou pomery) no a pak uz jen na talir a s chlebem.Myslel jste neco takoveho?

  5. Emilia Šípová   29.07.2006 | 19:31 | reagovat |

    Děti mají tohle jídlo rády, i když tvaroh moc nemusí a v tomto jim nevadí, fakt výborný nápad Díky! Místo másla dávám ramu nebo máslo pomazánkové.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web