Sýrový festival

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks olomoucké tvarůžky (syrečky)
    • 1
      ks hermelín
    • 250
      g eidam sýr
    • 250
      g sýr niva
    • mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      sklenice rostlinný olej na smažení
    • 1
      balíček strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny sýry nakrájíme na přibližně stejně velké kousky, které každý zvlášť obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a střídavě (opatrně) napichujeme na špejli a opékáme jako špíz.
2
Kdo má strach, aby mu sýry nevytekly, může ještě celý špíz znovu namočit do vajec a pak do strouhanky.
3
K tomu jsou nejlepší hranolky a tatarka.
4
Známí ještě obalují a napichují i balkánský sýr, namáčí do těstíčka, bohužel to nemám vyzkoušený, ale říkám si proč ne...
Zařazení: Pokrmy Z mléka / sýra

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    8. 12. 2006 06:39

    Přidat jde i uzený Eidam - jen na ty syrečky nemám odvahu. Jím sice kde co, ale s tvarůžky jsme se nějak neskamarádila. Přitom naši to milovali a babička s oblibou dělávala tzv. "oklihlý" tvaroh. To jsem raději utíkala z domu na dvorek. Zpočátku jsem nejedla ani Hermelín nebo Nivu, ty mám ale ted moc ráda.

  • Danka
    Danka |

    7. 12. 2006 20:53

    Vynikající dobrotka,povedlo se i přez všechny obavy.Ségra asistovala a bylo to i rychlý.

  • alena Tarabová
    alena Tarabová |

    15. 5. 2006 08:50

    Také znám, děláme různě, druhy sýrů, kolečka cibule, žampiony střídavě napícháme na špejli a celé obalujeme v trojobalu.

  • vera V
    vera V |

    14. 5. 2006 08:17

    Znam, tohle je fakt vyborne!!!!!!! Davam za jedna.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 5. 2006 11:17

    Děláme takto špíz i s žampiony,sýrem a párkem.Je to dobrý recept.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    12. 5. 2006 11:30

    Já dělávám kabanos se sýrem, celé obalené v trojobalu. Tohle určitě zkusím a přidám i ten balkánský, máme ho rádi:-))

  • Marsí
    Marsí |

    12. 5. 2006 11:00

    Já napichuji kostičky kuřecích prsíček a kostičky eidamu.Obalím,usmažím, taky moc dobré, ale jen ze sýrů jem to ještě nezkoušela.Jen si vzpomínám, že moje tchýně ( Řekyně) obalovala a smažila plátky fety.Bylo to moc dobré.