Autor:

Sýrovo-brokolicová pomazánka

35 minut PT0H35M
Snadné
Ingredience
Brokolice 1/2 ks
Smetanito krém s nivou 1/2 kelímek
Tavený sýr 4 ks
Rostlinné máslo 1 lžíce
Majonéza light
klasik nebo jogurtová nebo tofunéza
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Brokolici lehce povaříme a necháme úplně vychladnout.
Po vychladnutí odkrájíme vršky (střapečky) brokolice. Komu nevadí větší kousky, použije z brokolice větší část. Střapečky promícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Podle chuti dosolíme, přidáme česnek... Dobrovolnosti se meze nekladou a na všechna Vaše vylepšení se těším!. Mažeme na pufované cereální chlebíčky, na chléb..., obložíme zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3
3 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Sýrovo-brokolicová pomazánka

Komentáře

  1. Pačes   26.11.2016 | 16:10 | reagovat | závadný

    No, keďže majonéza obsahuje surové vajce, túto pomazánku môžeme použiť maximálne tak doma. Nie na prenos, napr. deckám do školy alebo sebe do zamestnania. Namiesto majonézy by som použil tvaroh alebo ju nepoužil vôbec. V ingredienciách je tavený syr a nivový krém, bohato majonézu chuťovo zastúpia.
    Čo sa týka brokolice, varením stratí farbu, chuť a vyše 60% zdraviu prospešných látok. Namiesto varenia ju treba napariť. Buď v parnom hrnci alebo (kto ho nemá) na knedľovacom rozkladacom sitku. Narežeme ju na malé súkvetia, hlavnú hrubú stonku prerežeme na polovicu, ostatné stonky necháme tak. Paríme dovtedy, kým nezmäkne. Zachová sa tak aj farba, aj chuť, aj obsahové látky.
    Brokolicu necháme vychladnúť a stonky nakrájame ako cibuľu, tzn. skôr menšie kúsky. Vložíme do misy, pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme mixérom. Do hotovej kaše pridáme za dve hrste pažítky alebo jednu misku žeruchy (je dosť aromatická, takže fakt stačí tá miska, v ktorej ju predávajú v obchode). Treba ju ale predtým ostrihať na menšie kúsky, asi ako keď sekáme do ryže petržlenovú vňať. Pažítku (žeruchu) potom vmiešame buď hnetovacími nástavcami na mixéri (tie na miesenie cesta) alebo ručne - varechou. Mixovacie nástavce by nám ju rozmixovali.
    Pred použitím je dobré ju dať aspoň na 3-4 hodiny do chladničky na spodok.
    :-P :-P :-P :-P :-P

  2. Pačes   26.11.2016 | 16:03 | reagovat | závadný

    No, keďže majonéza obsahuje surové vajce, túto pomazánku môžeme použiť maximálne tak doma. Nie na prenos, napr. deckám do školy alebo sebe do zamestnania. Namiesto majonézy by som použil tvaroh alebo ju nepoužil vôbec. V ingredienciách je tavený syr a nivový krém, bohato majonézu chuťovo zastúpia.
    Čo sa týka brokolice, varením stratí farbu, chuť a vyše 60% zdraviu prospešných látok. Namiesto varenia ju treba napariť. Buď v parnom hrnci alebo (kto ho nemá) na knedľovacom rozkladacom sitku. Narežeme ju na malé súkvetia, hlavnú hrubú stonku prerežeme na polovicu, ostatné stonky necháme tak. Paríme dovtedy, kým nezmäkne. Zachová sa tak aj farba, aj chuť, aj obsahové látky.
    Brokolicu necháme vychladnúť a stonky nakrájame ako cibuľu, tzn. skôr menšie kúsky. Vložíme do misy, pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme mixérom. Do hotovej kaše pridáme za dve hrste pažítky alebo jednu misku žeruchy (je dosť aromatická, takže fakt stačí tá miska, v ktorej ju predávajú v obchode). Treba ju ale predtým ostrihať na menšie kúsky, asi ako keď sekáme do ryže petržlenovú vňať. Pažítku (žeruchu) potom vmiešame buď hnetovacími nástavcami na mixéri (tie na miesenie cesta) alebo ručne - varechou. Mixovacie nástavce by nám ju rozmixovali.
    Pred použitím je dobré ju dať aspoň na 3-4 hodiny do chladničky na spodok.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web