Autor:

Sýrové pochutnání

Střední
Porce: 16
Ingredience
Polohrubá mouka 1/2 kg
Droždí 1 ks
Hera 1 kostka
Eidam sýr 150 g
Mléko 1 dl
Sůl 1 lžíce
Vejce
na potření
1 ks
Sýr
+ kmín - na posypání
150 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Mouku nasypeme do mísy, přidáme vykynutý kvásek, nastrouhanou heru, najemnou nastrouhaný sýr, vejce, sůl a zaděláme hladké těsto, tak aby se nám nelepilo. Necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 stejných kusů, z každého vyválíme placku, kterou rádýlkem či nožem rozdělíme na 16 dílů (podobně jako když krájíme kulatý koláč) a každý dílek smotáme směrem do středu jako rohlík. Povrch potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem spolu s kmínem.

Jako obměnu lze při smotávání rohlíčku připad plátek šunky, eventuleně na placku použít větší vykrajovátka na cukroví nebo rádlem nadělat tvary dle fantazie každého a naplnit šunkou, sýrem, případně čímkoliv co máte rádi, těsto přeložit, aby nádivka nevytekla.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C, doba pečení je závislá na velikosti tvaru, zhruba kolem 10 min.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2+
4.45 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 11x)
Snídaňová kaše z quinoy Vykutálená čtveřice: Znáte jáhly, kuskus, quinou a bulgur? Články z

Komentáře k receptu: Sýrové pochutnání

Komentáře

  1. Romana   10.02.2006 | 14:29 | reagovat | závadný

    Tyto rohlíčky peču často, jsou vynikající.

  2. Anonym   09.02.2006 | 21:11 | reagovat | závadný

    V úterý jsem podávala na oslavě narozenin a měla opět úspěch.

  3. Dahiba   01.09.2005 | 19:16 | reagovat | závadný

    Pro Veroniku: lepší je upéct v den kdy chceme podávat, rohlíčky jsou chutnější, ale dají se i druhý den. Přeji dobré pochutnání.

  4. Veronika   17.08.2005 | 14:05 | reagovat | závadný

    Vypadá to velmi dobře, chci se jen zeptat: Dá se dělat den dopředu, aniž by ztratilo na vláčnosti (i po zabalení do alobalu - mám špatné zkušenosti s kynutým těstem na buchty). Děkuji

  5. Rybář   29.05.2005 | 14:21 | reagovat | závadný

    Je to vynikající pochutnání. Dík

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web