Sýrové pochutnání

Hodnocení:

Moje:

-
16
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg polohrubá mouka
    • 1
      ks droždí
    • 1
      kostka hera
    • 150
      g eidam sýr
    • 1
      dl mléko
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      ks vejce na potření
    • 150
      g sýr + kmín - na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku nasypeme do mísy, přidáme vykynutý kvásek, nastrouhanou heru, najemnou nastrouhaný sýr, vejce, sůl a zaděláme hladké těsto, tak aby se nám nelepilo. Necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 stejných kusů, z každého vyválíme placku, kterou rádýlkem či nožem rozdělíme na 16 dílů (podobně jako když krájíme kulatý koláč) a každý dílek smotáme směrem do středu jako rohlík. Povrch potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem spolu s kmínem.
2
Jako obměnu lze při smotávání rohlíčku připad plátek šunky, eventuleně na placku použít větší vykrajovátka na cukroví nebo rádlem nadělat tvary dle fantazie každého a naplnit šunkou, sýrem, případně čímkoliv co máte rádi, těsto přeložit, aby nádivka nevytekla.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C, doba pečení je závislá na velikosti tvaru, zhruba kolem 10 min.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    23. 10. 2013 11:47

    :-( :-( :-( :-(

  • Romana
    Romana |

    10. 2. 2006 14:29

    Tyto rohlíčky peču často, jsou vynikající.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 2. 2006 21:11

    V úterý jsem podávala na oslavě narozenin a měla opět úspěch.

  • Dahiba
    Dahiba |

    1. 9. 2005 19:16

    Pro Veroniku: lepší je upéct v den kdy chceme podávat, rohlíčky jsou chutnější, ale dají se i druhý den. Přeji dobré pochutnání.

  • Veronika
    Veronika |

    17. 8. 2005 14:05

    Vypadá to velmi dobře, chci se jen zeptat: Dá se dělat den dopředu, aniž by ztratilo na vláčnosti (i po zabalení do alobalu - mám špatné zkušenosti s kynutým těstem na buchty). Děkuji

  • Rybář
    Rybář |

    29. 5. 2005 14:21

    Je to vynikající pochutnání. Dík

  • MílaK.
    MílaK. |

    20. 5. 2005 11:59

    dělám je teď každý týden,vnučka do školy,já a dcera do práce-nemají chybu,na sýr ještě nasypu trošku soli nebo grilovací koření a pak peču,nebo do středu dám pár plátků nakrájené/ vysočiny apod/zabalím a pak dle receptu.jednou jsem zapoměla i na vejce dovnitř těsta a nic se nestalo.

  • eva
    eva |

    18. 4. 2005 12:11

    Vcera sme ich piekli, sice z hladkej muky, lebo tu vo svajci som polo. nenasla. I tak boli super. Sypali sme ich makom, sezamom, syrom, kminkom. Kazdemu podla chuti.Vdaka za recept.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    18. 4. 2005 08:52

    Ano, 250 g.

  • Dahiba
    Dahiba |

    18. 4. 2005 08:46

    Pozdrav do Kanady pani Jane, presne tak, Hera vazi 250g.

  • Lenka
    Lenka |

    18. 4. 2005 08:41

    Jo jo, přesně tak, 1 Hera=250 gramů, přeji dobrou chuť, já už se těším až je vyzkouším :)

  • Jana Zverinova
    Jana Zverinova |

    18. 4. 2005 07:13

    Chystam se tyto vyborne rohlicky upeci,ziji v Kanade a nemam tuseni kolik vazi 1 Hera,250gr?Dekuji.

  • Maida
    Maida |

    4. 4. 2005 22:34

    myško Jenny, nic si z toho nedělejte, opravdu jsou recepty s droždím a těsto nekyne. Hlavně, že se vám to povedlo. Rohlíčky jsou výborné, já je sypu i sezamovým semínkem nebo mákem.

  • myška Jenny
    myška Jenny |

    4. 4. 2005 20:45

    Připojuji, že když je ochutnal manžel a moje 2-letá dcera tak se jenom olizovali a to je co říct. Zvlášť dcera ta hned tak něco nesní. Díky za recept, Dahibo.

  • Dahiba
    Dahiba |

    4. 4. 2005 18:10

    Jsem ráda, že Vám chutnalo Jenny, tenhle je recept je zaručenou mňamkou na všech našich oslavách nebo posezení u vínka. :-)

  • myška Jenny
    myška Jenny |

    4. 4. 2005 13:28

    Teď jsem je dopekla a je Fantastico!!!! Sice jsem nějak přehlédla v receptu větu...a necháme vykynout...a hned jsem se do toho pustila a věřte nebo ne, povedlo se to i tak. Je jasné, že droždí necháme vykynout, ale bohužel znám i těsto, kde se dává droždí a kynout se to nenechává-to jen na mojí omluvu, když už jsem tu za debila.