Autor:

Sýrové čtverhránky

Střední
Ingredience
Hrubá mouka 500 g
Máslo 80 g
Droždí 1 ks
Vejce 1 ks
Mléko
10-12
12 lžíce
Sůl 1 lžička
Sýr
Hojně
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mléka / sýra

Droždí rozpustíme v mléce. Do mouky rozdrobíme tuk a společně s vejcem, mlékem s droždím zaděláme vláčné těsto. Na pomaštěném plechu vyválíme z těsta plát, který rádýlkem nakrájíme na kostičky. Potřeme rozšlehaným vejcem a bohatě posypeme sýrem. Nevypékáme je příliš do růžova.

Tento recept nemáme sice ještě vyzkoušený, ale našli jsme ho v kuchařce z roku 1957 a přišel nám docela zajímavý. Ledacos by se do sýra dle fantazie dalo přidat. Jen je problém v gramážích, protože naše babičky hojně používali pojmy jako bohatě, malinko, jemně, zhruba, přiměřeně... a na to jsou někteří čitatelé receptů hákliví. Takže hojně si myslím bylo asi půl kila sýra.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Domácí veka s překvapením Špekáčky & spol. - klasika nejen k pivu Články z

Komentáře k receptu: Sýrové čtverhránky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Alergie na potraviny: Čím nahradíte mléko, ovoce nebo pšenici? Alergie na potraviny: Čím nahradíte mléko, ovoce nebo pšenici?
7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Adela Banášová s novým, opět mladším přítelem plánuje velkou rodinu Adela Banášová s novým, opět mladším přítelem plánuje velkou rodinu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web