Sýrové čtverhránky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hrubá mouka
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks droždí
    • 1
      ks vejce
    • 12
      lžíce mléko 10-12
    • 1
      lžička sůl
    • sýr Hojně

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozpustíme v mléce. Do mouky rozdrobíme tuk a společně s vejcem, mlékem s droždím zaděláme vláčné těsto. Na pomaštěném plechu vyválíme z těsta plát, který rádýlkem nakrájíme na kostičky. Potřeme rozšlehaným vejcem a bohatě posypeme sýrem. Nevypékáme je příliš do růžova.
2
Tento recept nemáme sice ještě vyzkoušený, ale našli jsme ho v kuchařce z roku 1957 a přišel nám docela zajímavý. Ledacos by se do sýra dle fantazie dalo přidat. Jen je problém v gramážích, protože naše babičky hojně používali pojmy jako bohatě, malinko, jemně, zhruba, přiměřeně... a na to jsou někteří čitatelé receptů hákliví. Takže hojně si myslím bylo asi půl kila sýra.
Zařazení: Pokrmy Z mléka / sýra

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.