Sýrové brambory v Římském hrnci

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg vepřové maso
    • 2
      ks jablka
    • brambory
    • sýr niva
    • hermelín
    • oregáno
    • 4
      stroužek česnek 3 - 4
    • grilovací koření
    • olej
    • sůl
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s oreganem, česnekem, osolíme a zastříkneme trochou citronové šťávy. Jablka nakrájíme na menší plátky. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme maso a jablka, ne příliš zprudka restujeme, dokud se maso nezatáhne a jablka nepustí šťávu. Mezitím nakrájíme brambory na menší plátky a promícháme s grilovacím kořením, nastrouhanou nivou a na kostičky nakrájeným hermelínem, osolíme.
2
Do Římského hrnce, předem alespoň čtvrt hodiny namočeného ve vodě, dáme na dno polovinu brambor se sýry. Na ně navršíme maso s jablky a úplně nahoru druhou polovinu brambor. Pečeme v troubě (nevyhřáté), dokud nejsou brambory měkké.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    7. 11. 2009 16:29

    Pekla jsem dnes k obědu. Doma byla velká spokojenost. Je to syté a chutné jídlo, ale chce to opravdu pikantně ochutit brambory (grilovací koření, podle receptu je výborné, může být i nějaké jiné ostřejší). Měli jsme k tomu rajčatový salát. Díky za recept. Zdravím. Ivana

  • Edita Lukášová
    Edita Lukášová |

    6. 11. 2009 13:13

    Ivano, hermelín dávám celý a nivy cca 100g...

  • Ladia -
    Ladia - |

    4. 11. 2009 13:38

    I na římský hrnec máme kategorii...

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    1. 11. 2009 15:58

    Paní Edito, kolik dáváte hermelínu (celý?) a nivy? Díky za odpověď. zdravím. Ivana