Sýrová žemlovka

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks rohlík (veka, toustový chléb)
    • 200
      g uzený sýr
    • 200
      g uzeniny (uzené, šunka, měkký salám)
    • 3
      dl mléko cca
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli s uzeninou nakrájíme na kostičky a na oleji nebo sádle opražíme. Rohlíky (popř. veku nebo toustový chleba) nakrájíme na plátky. V mléce rozšleháme vejce, sůl a pepř. Plátky rohlíků namáčíme v mléce a skládáme těsně vedle sebe do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo remosky. Posypeme polovinou cibulky s uzeninou a polovinou nastrouhaného uzeného sýra. Další vrstva jsou opět rohlíky, potom zbytek uzeniny, cibulky a sýra. Poslední vrstva jsou opět rozmočené rohlíky. Upečeme.
2
Podáváme se zeleninovým salátem. Chutná teplé i studené.
Zařazení: Pokrmy Z mléka / sýra
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • barus.v
    barus.v |

    15. 12. 2011 10:42

    Na náš vkus to bylo příliš suché, jinak však dobré! Dávám lepší dvojku ;-)

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    3. 2. 2011 08:19

    Tento recept určitě nepatří do kategorie "maso,uzeniny".Děkuji za opravu.

  • Markéta Kajabová
    Markéta Kajabová |

    21. 5. 2007 09:18

    Je to bašta, uzený sýr jinak moc nemusím, ale zapečený v žemlovce je výborný.

  • pavel1461
    pavel1461 |

    20. 2. 2007 12:33

    mnam skusil a mnam,mnam mám v pupíku jako v pokojíku milo a utulno