Autor:

Sýr - tvrdý i tavený

Střední
Ingredience
Tvaroh 1 kg
Jedlá soda 1 lžička
Máslo 2 lžíce
Mléko 1 l
Sůl
1-2
2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Do vařeného zchladlého mléka rozdrobíme tvaroh. Za stálého míchání ohříváme dokud nevznikne syrovátka kterou scedíme. Necháme okapat.
Přidáme sůl a sodu. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme tvaroh mícháme do vytvoření táhlé hmoty. Pokud se hmota nespojí a netáhne posypeme jí ještě trochou sody. Hmota se zpění a spojí.
Vlijeme do formy na srnčí hřbet nebo do misky. Můžeme přidat kmín, papriku, ... dle chuti. Tavený: Pokud dáme do hodně - asi 50°C teplého mléka vznikne tavený sýr. Přidáme česnek, kousky slaniny či šunky.
Já dělám sýr jen z poloviční dávky a je ho dostatečné množství.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Sýr - tvrdý i tavený

Komentáře

  1. Ludmila Buzková   16.10.2014 | 10:09 | reagovat |

    Dobrý den, nepochopila jsem výrobu toho taveného sýra, nevím co mám dát do 50 st teplého mléka jsestli ten scezený tvaroh a nebo už výsledný produkt a nepíšete kolik toho mléka má být :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web