Autor:

Sypaný jablečník

Snadné
Ingredience
Dětská krupice 1/2 l
Cukr krystal 1/2 l
Mák mletý 1/2 l
Jablka 2 kg
Máslo 250 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Krupici, cukr a mák smícháme dohromady a na vymazaný plech vrstvíme: 0,5 l směsi, jablka, 0,5 l směsi, jablka, 0,5 l směsi. Navrch nastrouháme celé máslo a upečeme. Hotové můžeme polít čokoládou a posypat sekanými ořechy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Sypaný jablečník

Komentáře

  1. Kristii   30.05.2006 | 10:16 | reagovat |

    Makovou náplň od Labety mohu jen doporučit,ikdyž je možná pro někoho připravena až příliš sladce

  2. Jitka   05.11.2005 | 18:44 | reagovat |

    Já mlýnek na mák nikdy neměla, ale používám elektrický mlýnek na kávu. Melu v něm i ovesné vločky, rýži, prostě jenom to kafe ne - pijeme instantní.

  3. Di   22.10.2005 | 11:44 | reagovat |

    Právě jsem upekla koláč, kde jsem použila makovou náplň od Labety vylepšenou - no já bych raději tu starší, údajně méně dobrou. Ale stále to ještě jde, zřejmě proto, že mák je suchý. S jablky to určitě bude horší.

  4. Jana Wernischova   21.10.2005 | 23:49 | reagovat |

    Dík za tip, vyhledám a vyzkouším, prostě věřím vašim chuťovým buňkám, takže vezmu i tu Labetu - i když od nich jsem jednou měla jablkovou náplň a..... no radši nic, abych neurazila.

  5. Di   21.10.2005 | 12:32 | reagovat |

    Prodává se i polotovar na makovou náplň, do které se přidává jen voda. Vyrábí ho firma Labeta a já ho většinou koupila v prodejnách Albert. Polotovary nepoužívám, ale tohle není špatné, když nemáte mlýnek. Jen vzniklou náplň dochucuji nějakou ostřejší zavařeninou.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web