Švýcarský sýrový koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
15 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Janýška

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 80
      g tuk
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • sůl
  • Sýrová náplň
    • 1
      ks tvaroh 250 g
    • 1
      ks smetana 250 ml
    • 200
      g eidam sýr
    • 100
      g sýr niva
    • 1
      ks hermelín
    • oregáno
    • červená paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme ingredience a vypracujeme hladké těsto. Vložíme ho do koláčové formy, okraje vymodelujeme asi 1 cm nad dno a lehce propícháme vidličkou. Poté rozšleháme smetanu s tvarohem, okořeníme oregánem a nalijeme do formy s těstem. (Dle fantazie můžeme okořenit více, např. bazalkou, gyros kořením, jinými bylinkami). Náplň posypeme nastrouhaným eidamem a nivou. Na povrch poklademe na plátky pokrájený hermelín a lehce zaprášíme červenou paprikou. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C.
2
Podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.