Autor:

Švýcarský jablečný kolá

Střední
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Máslo 150 g
Sůl  špetka
Jablka 6 ks
Vejce 3 ks
Cukr 3 lžíce
Mléko 1,5 hrnek
Mouka 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z mouky, másla, soli a pár lžic mléka uhněteme těsto, které vyválíme na plech s okrajem. Na něj rozložíme oloupaná jablka nakrájená na plátky, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí dle chuti, přelijeme zálivkou a pečeme asi 30 minut. Zálivka: smícháme 2 lžíce mouky, 3 vejce, 3 lžíce cukru a 1,5 hrnku mléka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Jste dobrá kuchařka? Zkuste recept na oříškovou baklavu Články z

Komentáře k receptu: Švýcarský jablečný kolá

Komentáře

  1. hana Valentová   06.02.2006 | 9:38 | reagovat |

    Tak jsem to včera vyzkoušela a musím říct, že ho už víckrát péct nebudu. Možná jsem udělala něco špatně,nevím,zálivka je nějaká moc vajíčková a těsto tuhy,chuťově to není moc dobré..

  2. Táňa K.   06.09.2005 | 10:16 | reagovat |

    Dobrý den, prášek do pečiva u tohoto koláčového těsta opravdu být nemusí. A jak se tedy dílo zdařilo? Chutná? :-)

  3. Anonym   05.09.2005 | 19:46 | reagovat |

    Dobrý den,právě zkoušíme péct Váš koláč. Nemá tam opravdu být prášek do pečiva?Děkuji a držte nám pěsti, ať se povede

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web