Autor:

Švýcarské Rösti

Střední
Ingredience
Brambory moučné 750 g
Cibule
malé
2 ks
Sádlo 4 lžíce
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Brambory opereme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15-20 minut, vodu slijeme, brambory oloupeme a dáme asi na hodinu do chladna.
Na rozehřátém sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na hrubo nastrouhané brambory, osolíme a na mírném ohni popečeme dozlatova.
Pomocí pokličky obrátíme, osolíme a opečeme druhou stranu, při pečení mírně přitiskneme k pánvi.
Podáváme ke steakům.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Švýcarské Rösti

Komentáře

  1. Rosti   23.10.2011 | 22:39 | reagovat | závadný

    Do těch pravých švýcarských patří solamyl, aby byly křupavé :).

  2. Anonym   10.10.2007 | 18:00 | reagovat | závadný

    Prosím, 8.10. jsem se ptala na to, kolik placek se udělá z tohoto množství brambor uvedených v tomto předpise. Chci je dělat v pátek, opravdu nikdo nevíte? Je to recept od paní Lady Kovářové. Děkkuji Jana

  3. Anonym   08.10.2007 | 14:44 | reagovat | závadný

    Kolik placek se udělá z tohoto množství brambor?

  4. Naďka Brahová   05.08.2007 | 18:22 | reagovat | závadný

    Já jsem toto jídlo jedla také ve Švýcarsku a naši známí používali hrubě strouhané brambory syrové,na oleji a prý někdy přidávají i vejce.Je to bájěčná rychlovka

  5. Mila Veselá   01.11.2005 | 19:47 | reagovat | závadný

    Souhlasím s paní Kovářovou. Rösti jsem se naučila dělat přímo ve Švýcarsku a tam je připravovali z čerstvě uvařených brambor. Jednou jsem to z nouze zkoušela ze zbylých uvařených brambor, no bylo to jedlé, ale nebylo to rösti. Jinak postup je přesný, i s tou pokličkou. Někdy to ale dělají i bez cibule.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web