Autor:

Svíčkové řezy pro gurmány

Porce: 2
Ingredience
Hovězí svíčková 300 g
Hermelín 1 ks
Ementál 150 g
Žampiony 100 g
Pórek 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na rozehřáté pánvi nasucho osmažíme kousky masa. Asi po 5 minutách přidáme na protější stranu pánve lžíci oleje a osmažíme pórek nakrájený na kolečka. Po dalších 5 minutách, přidáme k pórku na plátky nakrájené žampiony. Když je maso skoro měkké přidáme na kousky nakrájený hermelín. Mícháme tak, aby se nabaloval na maso a připékal dokřupava. Když je hermelín téměř rozpuštěný, zamícháme k masu pórek se žampiony, rozprostřeme na pánvi do vrstvy asi 3 cm vysoké a zasypeme nastrouhaným ementálem. Pánev na krátkou dobu přiklopíme, aby se sýr rozpustil. Podáváme s různě upravenými brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Svíčkové řezy pro gurmány

Komentáře

  1. Šárka Klimešová   16.06.2008 | 17:52 | reagovat |

    skvělý recept, jako alergička na pórek jsem jej nahradila paprikou, což asi trochu přehluší chuť sýrů, ale i tak je to gurmánský skvost.

  2. Skeeve   22.06.2004 | 12:33 | reagovat |

    Ozkoušeno a je to prudce jedlé. Díky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové, nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové, nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web