Svíčková-rychlá

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks hovězí maso plátků
    • 2
      ks cibule
    • 2
      sklenice zelenina
    • 1
      ks smetana nebo šlehačka
    • hladká mouka a poloh.m. na zahuštění
    • cukr trocha

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme na talíř a omáčku rozmixujeme v robotu, nebo propasírujeme. V hrnku rozmícháme dohladka smíchané oba druhy mouky se smetanou (šlehačkou, popř. stačí i neslazené mléko), za stálého míchání vlijeme do rozmixované (a znovu ohřáté) omáčky a necháme zvolna povařit až omáčka zhoustne. Podle chuti přisladíme cukrem a vložíme zpět maso. Recept je velice jednoduchý i pro ty, kterým se klasická svíčková nedaří.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz |

    24. 1. 2011 11:14

    Dobrý den. Zařazení jsem již opravil. Děkuji za upozornění. ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    22. 1. 2011 23:35

    Rychlá svíčková z Halali je pro děti vhodná z jakého důvodu?