Autor:

Svíčková na smetaně podle mojí maminky

Ingredience
Maso 800 g
Špek  
Mrkev
Petržel
Celer 120 g
Sádlo  
Cibule
Bobkový list
Nové koření
Sůl  
Pepř mletý  
Tymián  
Šlehačka 250 ml
Hladká mouka  
Ocet  
Máslo  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou zeleninu, plátek nakrájeného špeku, nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, kuličky pepře. Vše začneme restovat, dokud nám zelenina nezhnědne. Maso posolíme, opepříme a špetkou tymiánu okořeníme. Vložíme maso na zeleninu a podlijeme hrnkem vody a asi 1 hodinu (pokud máme maso hovězí tak i více) dusíme. Během dušení podléváme. Poté maso vyndáme, vyjmeme koření a zeleninu rozmixujeme. Pak přidáme tolik horké vody, kolik chceme mít omáčky. Zalijeme šlehačkou a pokud je omáčka příliš řídká, zahustíme hladkou moukou. Poté dochutíme octem nebo citronem, solí podle chuti nebo můžete i přisladit pokud to máte radši a do omáčky vložíme maso a ještě chvíli povaříme.
Poté servírujeme s houskovými knedlemi, brusinkami, šlehačkou a už si jen užíváme tu výbornou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
2+
4.18 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 12x)
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Svíčková na smetaně podle mojí maminky

Komentáře

  1. Bajulek   06.12.2012 | 14:11 | reagovat | závadný

    No já si myslim, že tento recept je fajn! Nevím, proč tu nemůže být i klasika, převážně tu nic nenajdu a jsou tu jen samý ,,speciálky´´.... Jsem ráda, že jsem našla tento recept se základem na svíčkovou.
    Vařím svíčkovou už dlouho a to camrání se se vším možným nechápu... Bylo to jídlo chudých a rozhodně to rejpání není na místě!
    Recept super hodnotím za 1!

  2. robin   16.08.2011 | 18:19 | reagovat | závadný

    v tom receptu není napsáno kam se da máslo
    :-(

    1. ilona   20.10.2012 | 9:31 | reagovat | závadný

      To je otázka teda - no asi na pánev s hladkou moukou a udělej jíšku na zahuštění :-D

  3. Mirka Kratochvílová   05.05.2008 | 19:33 | reagovat | závadný

    Mám radost, že se vám svíčková povedla a že jste si pochutnali

  4. Mirka Kratochvílová   05.05.2008 | 19:32 | reagovat | závadný

    Mám radost, že se vám svíčková povedla a že jste si pochutnali

  5. Petra Špačková   05.05.2008 | 11:50 | reagovat | závadný

    V neděli jsem vařila svíčkovou dle tohoto receptu. Hovězí zadní jsem si v pátek nasolila, posypala pepřem a potřela olejem, uložila do lednice. v neděli jsem ho prošpikovala slaninou, nechala na cibulce zatáhnout. Vyndala osmahla zeleninu, přendala do pekáčku, položila maso a podlila vývarem. Dělala jsem v troubě a maso bylo za hodinu měkoučké. Zkrátím to - konečně se mi povedla uvařit dobrá svíčková - mňam. Hodnotím za 1

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web