Svíčková na smetaně III.

moje hodnocení:

3,6

hodnotilo: 5
150 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g hovězí kýta nebo svíčková
    • 70
      g slanina
    • 100
      g rostlinný tuk
    • 1
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel
    • 0,5
      ks celer
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý 3 kuličky
    • 3
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 0,3
      lžička tymián
    • 1
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 0,3
      l sladká smetana nebo zakysaná
    • brusinkový kompot nebo rybízový džem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájíme kořenovou zeleninu, vložíme ji na rozpuštěný tuk, osmažíme a přidáme najemno nakrájenou cibuli.
2
Omyté a osušené maso protáhneme proužky slaniny a na zelenině ze všech stran orestujeme, podlijeme horkou vodou, přidáme koření a dáme péci do trouby. Nesmíme zapomenout, že musíme maso během pečení podlévat.
3
Asi za 1,5 až 2 hodiny hotové maso vyndáme, zeleninu s vypečenou šťávou rozmixujeme (bez koření), a zahustíme smetanou, do které jsme rozmíchali mouku. Omáčku ještě 10 minut na mírném ohni dovaříme.
4
Rozporcované maso poklademe na talíře a podlijeme je omáčkou.
5
Příloha houskové knedlíky, které pokropíme rozpuštěným máslem a ozdobíme je pro oko i pro chuť brusinkami nebo nějakým nakyslejším džemem.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Karin
    Karin |

    20. 8. 2016 02:09

    Vynikající recept, já jí jen dělala z vepřové kýty. Také jsem nedodržela přesný počet zeleniny,ale vůbe nevadilo...Sklidila jsem úspěch v kombinaci s karlovarským knedlíkem je prostě bezkonkurenční ;)

  • Erika
    Erika |

    22. 11. 2015 20:06

    Poprvé jsem dělala svíčkovou, použila jsem tento recept a byla moc dobrá, i když trošku hustší, ale to asi bude tím, že jsem se moc neřídila tím, kolik tam mám dát té zeleniny :-D