Autor:

Svíčka - zabijačková pečeně

Střední
Ingredience
Vepřová plec
mletá
1000 g
Vepřová kýta
nebo panenská svíčková
300 g
Vejce 1 ks
Bílé víno 1 dl
Česnek 15 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Citronová kůra 2 g
Vepřová bránice 150 g
Kmín
celý na posypání svíčky
1 hrst
Cibule
do pekáčku
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Do mletého masa přidáme vejce, víno, sůl, pepř, strouhanou citrónovou kůru a polovinu utřeného česneku. Vše smícháme, vytvarujeme obdélník, doprostřed dáme osolenou a druhou polovinou česneku potřenou panenku, nebo podlouhý řez z kýty. Uděláme šišku, zabalíme do bránice, dáme na pekáček a povrch šišky posypeme kmínem. Přidáme trochu vody a pečeme, občas přeleváme výpekem. Do pekáčku můžeme přidat i nakrájenou cibuli.

Podáváme s brambory a zelím všech úprav. Tato svíčka je velmi chutná i studená. Hodí se s bůčkovou roládou, tlačenkou nebo huspeninou na pohoštění alá vepřové hody.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Farfalle s grilovanou paprikou Špagety, penne i farfalle - zamilujte se do těstovin! Články z

Komentáře k receptu: Svíčka - zabijačková pečeně

Komentáře

  1. bedžis   24.10.2014 | 12:31 | reagovat | závadný

    dobrý den jak dlouho se to má péct a na kolik stupňů? O:-)

  2. Jitka H.   08.01.2007 | 16:05 | reagovat | závadný

    Tak jsem se konečně zaregistrovala,abych mohla dát jedničku jako vyšitou :))

  3. Maruš   02.01.2007 | 11:59 | reagovat | závadný

    Jitko,jsem moc ráda,že Vám chutnalo.Jsem jen vkladatelkou receptu :-)),svíčka u nás byla při každé zabijačce.Nyní ji dělám i na různé "sešlosti",podávám studené s chlebem a k tomu steril.okurky,feferonky i čerstvou zeleninu..Někdy dělám jen menší placičky,jako karbenátky,které zabalím do bránice a upeču v pekáčku.

  4. JitkaH.   01.01.2007 | 17:40 | reagovat | závadný

    Je to moc velká dobrůtka,pekla jsem i s tou cibulí,byla pak moc dobrá na brambory,sklidila jsem pochvalu,chválu tlumočím autorce..

  5. Šárka Tkáčová   27.11.2006 | 9:09 | reagovat | závadný

    Jak píše Maruš, víno lze nahradit , ale já bych doporučila vyzkoušet.Víno tam ani nepoznáte.Svíčkovou dělám přesně podle tohoto receptu a je výborná.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web