Svěží hráškovo-česnekové gazpacho

Hodnocení:

Moje:

15 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,5
      šálek hrášek čerstvý
    • 1,5
      hrnek okurka nakrájená, oloupaná
    • 1
      šálek francouzská bageta nakrájená na kostičky a osmažená (+ plátky k podávání)
    • 2
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 1,5
      lžíce jablečný ocet
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
    • výhonky hrachu (čerstvé)
    • 1
      lžíce máta čerstvá na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny přísady zastudena rozmixujte se dvěma a půl hrnky studené vody. Dochuťte, rozdělte do čtyř misek, pokapejte olejem a podávejte ozdobené výhonky hrachu, lístky máty a s opečeným pečivem.
2
//Tato jarní varianta osvěžující španělské studené rajčatové polévky je díky snadno stravitelným bílkovinám, které hrášek obsahuje, příjemně sytivá, ale také bohatá na mnoho důležitých vitaminů a minerálů, což ocení nejen vegetariáni, sportovci a děti. Mladý hrášek je také významným zdrojem vitaminu C a vitaminů skupiny B, důležitých pro naše mentální zdraví a nervy.//

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.