Švestkový makovec

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Makovec
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 150
      g mák mletý
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      l mléko možná trochu více
    • 10
      ks švestky
  • Na potření
    • 1
      sklenice džem menší a pikantní
    • 1
      lžička vanilka
    • 1
      lžíce citronová kůra strouhaná
  • Drobenka
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 100
      g ořechy hrubě sekané
    • 1
      lžička vanilka
    • 1
      lžička skořice
    • 0,5
      lžička hřebíček mletý
    • 200
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce a cukr utřít, přidat mák, mléko a mouku smíchanou se sodou. Těsto má být hustší. Dát do vymazané a vysypané formy, uhladit na poskládat půlkami švestek řeznou plochou nahoru. Švestky trochu zatlačit pod povrch. Dát péci na 180 °C. Až je těsto téměř upečené, vyndat z trouby a potřít rozmíchaným džemem a navršit připravenou drobenkou alespoň do výše 2 cm a dát dopéci, až začne drobenka na povrchu hnědnout.
2
Tento makovec je možné dát do dortové formy. Jednotlivé porce pak můžete na talířku pokapat rumem.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • jana
    jana |

    16. 8. 2007 09:33

    výborný makovec, jen jsem nakonec do probenkz přimíchala ještě mouku , s tímto množdtvím tuku jsme ji neměla hrudkovatou ale tekutou....