Švestkový krém s rozinkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
15 minut
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      šálek rozinky omyté a odmočené
    • 12
      ks švestky velké, zralé, vypeckované
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny umixujeme na hustý krém.
2
Podáváme teplé jako zálivku na vločkách nebo jako krém na ovocný salát nebo zákusek, vychlazené na zmrzlinových pohárech apod.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    2. 6. 2007 14:22

    Tak tohle taky můžu, akorát já tu kysanku nahrazuji jogurtem a přidávám špetku skořice a zázvoru a to je pak pošmak :) Ale je pravda, že se to hodí do studenějšího počasí, teď v teplých dnech zázvor moc potřeba není :)

  • MartinV
    MartinV |

    2. 6. 2007 10:06

    Na Ukrajině jsem se naučil hřešit kysanou smetanou rozmixuvanou se zralými sladkými švestkami. V teplých podzimních dnech neuvěřitelně dobrá sváča.

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    14. 5. 2007 15:21

    Já cukr nepřidávám, ale záleží na prozrálosti ovoce a na vlastní chuti. Sladkosttomu dodají i rozinky. Ale podle chuti můžete samozřejmě přidat cukr či med. Tepelně se krém nijak zpracovávat nemusí, podává-li se jako teplá omáčka k ovocnému salátu nebo k zákuskům, stačí jej jen zlehka prohřát na plotně.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    14. 5. 2007 14:45

    Nepřidává se tam žádný cukr? Jak dlouho se tepelně zpracovává?