Švestkový koláč IV.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Dávka na 2 větší koláče
    • 1
      kostka droždí
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 250
      ml mléko
    • 125
      g tuk
    • 50
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • sůl
  • Náplň
    • 1
      kg švestky
    • 500
      g ovocný jogurt
    • 3
      ks vejce
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy vsypeme mouku, přidáme sůl, cukr a promícháme, přilijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk, přidáme jedno vejce a rozdrobíme kostku droždí. Pečlivě promícháme, až vznikne hladké řidší těsto, které v přikryté míse necháme asi 25 minut vykynout. Mezitím vypeckujeme švestky a připravíme si 2 větší plechy, které vymažeme tukem.
2
Na každý plech vlijeme polovinu těsta, rukou namočenou v oleji upravíme hmotu na větší kulaté koláče, polijeme jogurtovou zálivkou a poklademe švestkami. Koláče necháme ještě asi 20 minut kynout, pak vložíme do horké trouby a pečeme dozlatova asi 30-35 minut při teplotě 160 °C. Koláče krájíme až studené a podáváme ozdobené moučkovým cukrem.
3
Jogurtová zálivka: ovocný jogurt prošleháme s vejci a vanilkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.