Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Na těsto
Vařené brambory 250 g
Máslo 1 lžička
Vejce 2 ks
Sůl 1 lžička
Mléko 8 lžíce
Polohrubá mouka
dle potřeby
 
Náplň
Švestky 1 kg
Na polití a posypání
Máslo
nebo sádlo
 
Tvaroh
nebo na másle osmažená strouhanka nebo mletý mák s cukrem
 
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Do mísy dáme prolisované brambory, přidáme měkké máslo, vejce, sůl, mléko a mouku. Vypracujeme tužší těsto. Na moukou posypaném vále utvoříme váleček a nakrájíme jej na dílky. Dílky poklademe osušeným ovocem a pečlivě zabalíme knedlíky. Vaříme asi 6 až 8 minut, podáváme s máslem (sádlem) a tvarohem nebo s mletým mákem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1
Originální přílohy k hovězímu masu Články z

Komentáře k receptu: Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Komentáře

  1. Eva1   17.03.2011 | 21:05 | reagovat |

    Chybí ingredience :-( :-( :-(

    1. Tereza T   18.03.2011 | 16:30 | reagovat |

      Opraveno, díky.

  2. Eva1   09.03.2011 | 23:22 | reagovat |

    :-( :-( :-(

  3. Klára Keselyova   03.09.2008 | 10:28 | reagovat |

    Ja robím knedlíky zo zemiakového cesta do ktorého ingrediencie nikdy nevážim. večšinou robím zo zbytku varených zemiakov, musia byť stuidené,kúsok masla, soľ, jedno vajce a toľko hrubej múky, koľko zemiaky príjmu aby cesto bolo pevné. Žiadne tekutiny!!!!!

  4. Jana Remková   03.09.2008 | 9:05 | reagovat |

    Já je vlastně klasicky dělám taky bez tuku a mlíka,ale myslela jsem,že to bude jemější a zase o něco lepší.Takhle jsem s tím mohla lepit dlaždičky a nikdy by je nikdo neodtrhnul! :-D

  5. Zdena z JM   03.09.2008 | 6:24 | reagovat |

    Ani se nedivím, že těsto lepilo. Podle mě je tam zbytečně moc tekutiny.Já dávám na 3/4 kg brambor 2 vejce a mléko žádné. Pak stačí cca 300 g mouky a s těstem se krásně pracuje.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web