Švestková povidla se slivovicí

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Švestky 1 kg
Cukr
želírovací
500 g
Citronová šťáva
z 1 ks
 
Slivovice 4 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Švestky omyjeme a vypeckujeme. Rozmixujeme, přidáme cukr a přikryté necháme stát 4 hodiny. Potom přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání asi 5 minut. Vmícháme slivovici, povidly naplníme sklenice a dobře uzavřeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Kuře v bylinkové strouhance na kapustových listech Říjnová tabule může být veselejší - 4 barevné recepty pro vás Články z

Komentáře k receptu: Švestková povidla se slivovicí

Komentáře

  1. RomankaTr.   25.08.2011 | 9:18 | reagovat |

    S povidly to opravdu nemá nic společného, ty vařím i půl dne. Zkusila jsem ze zvědavosti, protože švestek je letos tolik, a je to dobrá švestková marmeláda. Na kynuté koláče bude výborná.

  2. Linda83   16.08.2011 | 15:37 | reagovat |

    Když se přidává želírovací cukr - není tohle spíše švestková marmeláda? Myslím že do povidel se nedává želírovací cukr, jen obyčejný a že povidla se vaří dlouho, několik hodin se nejprve nemíchají a míchjí až ke konci do požadované hustoty...

  3. Hana Lorencová   30.08.2006 | 15:14 | reagovat |

    Citronová šťáva se přidává při vaření.

  4. Krtek   30.08.2006 | 11:18 | reagovat |

    A kdy ten citron?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web