Autor:

Švej-žu-žu po česku

Střední
Ingredience
Vepřové maso 300 g
Rostlinný olej 2 lžíce
Kari 1/2 
Cukr 1 lžička
Žloutek 2 ks
Maggi 1 lžička
Worcestrová omáčka 1 lžička
Sůl  
Solamyl (bramborový škrob)  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na hrubší nudličky, smícháme se všemi ingrediencemi (kromě oleje) a necháme 2-3 dny v ledničce odležet. Pak smažíme na oleji jako minutku a hotové posypene drobně krájenou zelenou cibulkou, nebo pažitkou.

Podáváme s opečenými brambory nebo s hranolky a oblohou. Množství surovin lze měnit dle vlaství chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Švej-žu-žu po česku

Komentáře

  1. Yves   22.04.2015 | 14:05 | reagovat |

    Tento recept děláme v naší rodině odnepaměti, (je mi 25 a dělalo se to už dřív). Máme ho moc rádi a já si recept pořád uchovávám.
    Přesně náš recept je:
    - 500g vepřové kýty, příp. kuřecích nebo krůtích prsou na drobnější kousky, cca 1x2 cm
    - 1 lžička soli
    - 1 lžička pepře (sušeného mletého - ne čerstvého)
    - 1 lžička kari koření
    - 1 lžíce cukru krystal
    - 2 lžičky magi
    - 1 lžička worchestru
    - 2 lžičky maizeny nebo solamylu (kukuřičný nebo bramborový škrob)
    - 2 žloutky
    - 3 lžíce rostlinného oleje.

    Maso se dává do skleněné mísy (ne plast nebo kov). Suroviny rozhazovat po vrchu masa podle pořadí v receptu, nakonec se to všechno hodně dobře promíchá. Dva tři dny uležet, nechat v lednici přikryté poklicí nebo lépe potravinářskou folií. Pak se v pánvi dobře rozpálí vrsta oleje a zprudka se smaží dočervena (ale nespálit). Prostě se to nesmí dusit.
    My to podávali s rýží, od sebe je to trošku sušší, ale pokud se rýže udělá taková ta lepkavá, jasmínová, je to mňamka a dá se to jíst i hůlkami.
    Můj nečekaný objev je zamíchat hotové maso do uvařených ječných krup, udělat něco jako rizoto. Dá se toho sníst kýbl.. akorát pak trochu létáte u stropu.
    Nepředpokládám, že by to chutnalo všem, ale já jsem ráda, že tenhle recept nechutná jen nám.
    Já si naopak nedokážu představit dávat tam zelí, cibuli nebo cokoliv jiného. Každý jsme jiný.. ;-)

  2. Kamil Krybus   03.06.2006 | 17:15 | reagovat |

    Toto jídlo bez špenátu nebo čínského zelí není to, jak se to jmenuje. Ale mě moderátor stejně do diskuze nepřipustí. Takže je to vlastně jedno.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní! 9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní!
Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit
Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila? Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web