Švédský glögg

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      ml červené víno
    • 300
      ml vermut rosso
    • 150
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce zázvor nasekaný
    • 10
      ks hřebíček
    • skořicová kůra zhruba 7 cm špalíček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce nalijeme víno, vermut a přisypeme cukr, přidáme skořici, hřebíček a na větší kousky nasekaný zázvor. Vše zahříváme k bodu varu, ale dále už nevaříme, jen dobře promícháme a uložíme do chladna přes noc rozležet. Druhý den nápoj přecedíme, ohřejeme a podáváme. Podáváme v silnostěnných skleničkách na teplé nápoje. Před podáváním můžeme okraje sklenic namočit v citronové šťávě a poté "namočit" do krystalového cukru, který na sklenicích ulpí.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.