Švédské řízky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová krkovice
    • brambory
    • 3
      ks cibule velké
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 2
      dl mléko
    • 1
      kelímek kyselá smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájejte na půlměsíčky, vysypte ji na pomaštěný plech a na ni poklaďte řízky z krkovičky, posolené a popepřené, posypte strouhaným sýrem a poklaďte na čtvrtky nakrájenými bramborami, pokapejte olejem a polijte smetanou smíchanou s mlékem.
2
Zakryjte alobalem a pečte asi 3/4 hodiny, potom sundejte alobal a dopečte zprudka v troubě až budou brambory opečené.
3
Podávejte se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    18. 3. 2012 17:26

    Vyskúšal som a môžem vrelo odporučiť. Je to ľahké (čo do požitia) a zaroveň aj dosť sýte jedlo. Hlavne je to skoro prírodne upravené takže nezaťaží žalúdok.