Autor:

Sváteční roláda

30 minut PT0H30M
Střední
Těsto
Cukr krupice 6 lžíce
Vejce 6 ks
Hrubá mouka 3 lžíce
Náplň
Šlehačka 1 kelímek
Ztužovač šlehačky 1 balíček
Cukr  
Marmeláda  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Cukr utřeme do pěny se žloutky, přidáme mouku a lehce zabalíme do těsta sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyložený pomaštěným alobalem a upečeme prudce ve vyhřáté troubě asi 7 minut. Piškot musí zůstat žlutý. Ještě horkou roládu převrátíme na pocukrovanou utěrkou a srolujeme i s alobalem.
Ušleháme šlehačku se ztužovačem, osladíme podle chuti. Prochladlou roládu rozbalíme, alobal odstraníme, potřeme zavařeninou a naplníme šlehačkou, pomocí utěrky zarolujeme. Roládu můžeme polít čokoládovou polevou. Dáme do lednice a pak krájíme na silnější plátky. Do šlehačky můžeme přidat sekané ořechy nebo kandované ovoce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1-
4.67 12 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Sváteční roláda

Komentáře

  1. Elisk   15.05.2011 | 18:05 | reagovat |

    mouka je tam zbytecna:) je to super i bez ni:) ja pridavam kakao at to ma peknou barvicku:)

  2. Anonym   05.03.2006 | 16:14 | reagovat |

    S jahodami do šlehačky opravdu vynikající

  3. Jarmila Huhulová   07.02.2006 | 19:31 | reagovat |

    Nechala jsem se nalákat p. Vackovou dala jsem šlehačku a borůvky, bylo vynikající

  4. Vlastimila Vacková   04.02.2006 | 12:29 | reagovat |

    Krásně se mi povedla, do šlehačky jsem nakrájela čerstvé johody, byla to mňamka

  5. Stáňa Nová   31.01.2006 | 22:00 | reagovat |

    lehoučké, dobré

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web