Sváteční roláda

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 12
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 6
      ks vejce
    • 3
      lžíce hrubá mouka
  • Náplň
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • cukr
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr utřeme do pěny se žloutky, přidáme mouku a lehce zabalíme do těsta sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyložený pomaštěným alobalem a upečeme prudce ve vyhřáté troubě asi 7 minut. Piškot musí zůstat žlutý. Ještě horkou roládu převrátíme na pocukrovanou utěrkou a srolujeme i s alobalem.
2
Ušleháme šlehačku se ztužovačem, osladíme podle chuti. Prochladlou roládu rozbalíme, alobal odstraníme, potřeme zavařeninou a naplníme šlehačkou, pomocí utěrky zarolujeme. Roládu můžeme polít čokoládovou polevou. Dáme do lednice a pak krájíme na silnější plátky. Do šlehačky můžeme přidat sekané ořechy nebo kandované ovoce.
Zařazení: Moučníky Zákusky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Elisk
    Elisk |

    15. 5. 2011 18:05

    mouka je tam zbytecna:) je to super i bez ni:) ja pridavam kakao at to ma peknou barvicku:)

  • Anonym
    Anonym |

    5. 3. 2006 16:14

    S jahodami do šlehačky opravdu vynikající

  • Jarmila Huhulová
    Jarmila Huhulová |

    7. 2. 2006 19:31

    Nechala jsem se nalákat p. Vackovou dala jsem šlehačku a borůvky, bylo vynikající

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    4. 2. 2006 12:29

    Krásně se mi povedla, do šlehačky jsem nakrájela čerstvé johody, byla to mňamka

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    31. 1. 2006 22:00

    lehoučké, dobré