Autor:

Svačinové žemličky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Droždí 1 ks
Cukr krystal 2 lžíce
Sůl 2 lžička
Rostlinný olej 8 lžíce
Voda 250 ml
Mouka
nebo polohrubé
400 g

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Všechny suroviny v misce zpracujeme na tužší těsto, které necháme asi 60 minut kynout. Nakynuté těsto můžeme rozválet na sílu 5 mm a formičkou vykrajovat různé tvary, nebo uděláme válečky asi 8 cm dlouhé a 2 cm široké a spleteme je jako žemle.

Poskládáme na papír na pečení a necháme 30 minut nakysnout. Potřeme vodou, posypeme podle chuti a dáme péct na 180 °C asi 20-25 minút.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Svačinové žemličky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web