Sutlijač z Kiziltepe

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l mléko
    • 150
      g vařená rýže
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 6
      lžička cukr
    • 2
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přivedeme 0,8 l mléka do varu spolu s cukrem. Přidáme okapanou rýži, krátce za častého míchání povaříme a přidáme pudink rozmíchaný ve zbytku studeného mléka. Až zhoustne, sundáme z plotny a přisypeme vanilkový cukr. Vše rozdělíme do ohnivzdorných misek a postavíme do plechu s vodou (asi do polovinu mističek). Zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 25 min., až chytne hnědou kůrku.
2
Podáváme vychlazené. Recept pochází z Turecka.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Lucka
    Lucka |

    6. 6. 2013 18:50

    to je zvláštní, protože v Istanbulu tomu říkají sutlač (německé u). ale je to skvělý dezert ;-)

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    29. 5. 2006 14:25

    Neda mi to abych nepovypravela jak jsem prisla k tomuto receptu. V silenem horku jsme zastavili v malem mestecku Kiziltepe a nas ridic klidne zajel do jednoho dvora kde byl stin. Vylezla starsi pani a ja cekala az nam vynada, ale ona se usmivala a poradila nam abysme si dali auto pod orechem, ze je tam lepsi stin. Pak nas jeste pohostila sutljacem a kavou. Proto ma ten obycejny recept pro mne vahu zlata.