Autor:

Sušení zeleniny v sušičce

Snadné
Zelenina vhodná k sušení:
Lusky
veškeré
 
Červená řepa  
Brokolice  
Mrkev  
Květák  
Celer
nať i kořen
 
Petržel  
Kukuřice  
Česnek  
Cibule  
Hrášek  
Paprika  
Brambory  
Rajčata  
Cuketa  

Postup přípravy:

Zelenina, která se musí trochu povařit nad párou: lusky, červená řepa, brokolice, mrkev, květák, celer, kukuřice, hrášek, brambory.

Rajčata je dobré oloupat.

Zelenina se krájí obyčejně na 1 cm síly.

Doba sušení se pohybuje od 6 do 14 hodin, podle druhu zeleniny.

Povaření nad párou by mělo být asi 5 minut nebo tak, aby zelenina byla průhledná. Když není dostatečně povařená v páře, zčerná při sušení nebo později při skladování!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
3+
3.5 4 5 1

Komentáře k receptu: Sušení zeleniny v sušičce

Komentáře

  1. marie   11.01.2014 | 18:39 | reagovat |

    prosím pěkně sušil někdo červenou řepu?Povařila jsem řepu,nakrájela a sušila v troubě,pomalu.
    Myslím,že se na musí jináč-prosím o radu marie

  2. 8vero   18.08.2011 | 19:41 | reagovat |

    neustále slyším o sušených rajčatech, sušičku mám, rajčata tíž, ale jak?

    1. zdeněk   14.09.2014 | 16:06 | reagovat |

      Sušit na první. chvílemi na druhý stupeň, jenom asi 24 hodin, děláme si to několik let, ale teď už se to nevyplatí. Ne v troubě, ale v sušičce. A obracet! :-)

  3. kgas gweaq   03.02.2008 | 15:42 | reagovat |

    eeeeeej jako dííky potřebovala sem něco takovýhoto do pestitelek aspon sem s e stym nemusela psaát sama a jensem to ytiskla dííkeš:-)

  4. Jana Han   05.11.2005 | 23:33 | reagovat |

    Jeste jeden typ, ktery jsem zapomela uvest a je docela dulezity. Pokud susite bylinky, predevsim petrzelovou, celerovou nat nebo pazitku, je dobre ji sparit varici vodou. Staci 3 vteriny, ne dele. Osusit v uterce a pak naskladat do susicky, Po ususeni si zachova krasne zelenou barvu, jako prave utrzena a ne tu zasedohnedlou. Ten trosek varici vody po spareni pouziji do polevky - krasne voni.

  5. Kristyna Dvořáková   05.11.2005 | 15:49 | reagovat |

    Šípky sušíme zhruba 8 hodin. Nebo prostě přes noc. Když jsou hotové a vychladnou, tak jsou tvrdé.

    1. zdeněk   14.09.2014 | 16:03 | reagovat |

      byly přesušené. Sušit na nejnížší stupeň, hlídat a nesušit do sucha. :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web