Autor:

Sušení zeleniny v sušičce

Snadné
Zelenina vhodná k sušení:
Lusky
veškeré
 
Červená řepa  
Brokolice  
Mrkev  
Květák  
Celer
nať i kořen
 
Petržel  
Kukuřice  
Česnek  
Cibule  
Hrášek  
Paprika  
Brambory  
Rajčata  
Cuketa  

Postup přípravy:

Zelenina, která se musí trochu povařit nad párou: lusky, červená řepa, brokolice, mrkev, květák, celer, kukuřice, hrášek, brambory.

Rajčata je dobré oloupat.

Zelenina se krájí obyčejně na 1 cm síly.

Doba sušení se pohybuje od 6 do 14 hodin, podle druhu zeleniny.

Povaření nad párou by mělo být asi 5 minut nebo tak, aby zelenina byla průhledná. Když není dostatečně povařená v páře, zčerná při sušení nebo později při skladování!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.14 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 7x)

Komentáře k receptu: Sušení zeleniny v sušičce

Komentáře

  1. marie   11.01.2014 | 18:39 | reagovat | závadný

    prosím pěkně sušil někdo červenou řepu?Povařila jsem řepu,nakrájela a sušila v troubě,pomalu.
    Myslím,že se na musí jináč-prosím o radu marie

  2. 8vero   18.08.2011 | 19:41 | reagovat | závadný

    neustále slyším o sušených rajčatech, sušičku mám, rajčata tíž, ale jak?

    1. zdeněk   14.09.2014 | 16:06 | reagovat | závadný

      Sušit na první. chvílemi na druhý stupeň, jenom asi 24 hodin, děláme si to několik let, ale teď už se to nevyplatí. Ne v troubě, ale v sušičce. A obracet! :-)

  3. kgas gweaq   03.02.2008 | 15:42 | reagovat | závadný

    eeeeeej jako dííky potřebovala sem něco takovýhoto do pestitelek aspon sem s e stym nemusela psaát sama a jensem to ytiskla dííkeš:-)

  4. Jana Han   05.11.2005 | 23:33 | reagovat | závadný

    Jeste jeden typ, ktery jsem zapomela uvest a je docela dulezity. Pokud susite bylinky, predevsim petrzelovou, celerovou nat nebo pazitku, je dobre ji sparit varici vodou. Staci 3 vteriny, ne dele. Osusit v uterce a pak naskladat do susicky, Po ususeni si zachova krasne zelenou barvu, jako prave utrzena a ne tu zasedohnedlou. Ten trosek varici vody po spareni pouziji do polevky - krasne voni.

  5. Kristyna Dvořáková   05.11.2005 | 15:49 | reagovat | závadný

    Šípky sušíme zhruba 8 hodin. Nebo prostě přes noc. Když jsou hotové a vychladnou, tak jsou tvrdé.

    1. zdeněk   14.09.2014 | 16:03 | reagovat | závadný

      byly přesušené. Sušit na nejnížší stupeň, hlídat a nesušit do sucha. :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web