Sušení ovoce v sušičce

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 16
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Ovoce vhodné k sušení
    • jablka
    • meruňky
    • banány
    • borůvky
    • třešně
    • hroznové víno
    • kiwi
    • nektarinka
    • broskve cantalope
    • hrušky
    • ananas
    • švestky a blumy
    • jahody
    • pomeranč
    • citron
    • grapefruit

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovoce, které po rozkrojení hnědne, namočit do okyselené vody nebo do jakékoliv limonády s citronovou příchutí, aby se zamezilo změny barvy při sušení. Ovoce se musí oloupat a pak krájet obyčejně na sílu 1 cm, kromě hroznů, které se suší celé, ale doba sušení hroznů je 18-24 hodin podle velikosti. Ostatní ovoce se suší od 7 do 14 hodin.
Zařazení: Zdravě i chutně Ovoce

Komentáře k receptu

  • Cvrčka
    Cvrčka |

    16. 2. 2016 10:13

    Ahojky. Neví někdo, jak se dělají ovocné placky ze sušených rozmixovaných jablek? Ve zdravé výživě prodávají ruličky a je to fakt super. Díky za odpověď.

  • Petra
    Petra |

    2. 10. 2015 16:02

    Ahoj Lucko měla by se sušit do 50stipnu,to prý se zachovava nejvíce vitamínu a barvyv.Já suším na 48stupnu.Ale každé ovoce je jinak vodnaté tak doba je vždy orientační.Česnek na plátky jsem sušila 24h.Jablka 12h.Raději to susím déle než aby to chytlo plísen Vynikajíci je zelenina do polevky,mrkev petržel cibule celer porek a česnek.Všechno pak smíchám a mam na celou zimu. Přeji mnoho uspěchu. ;-) ;-)

  • Lucka
    Lucka |

    23. 9. 2015 14:01

    Ahoj Lidi, dneska sme si domu pořídili sušičku a potřebuju radu. Všude se dočítám kolik hodin se jaky ovoce suší ale nevím na kolik asi stupňů se co suší, můžete mi prosím napsat svoje typy? Díky :-)

  • Hannah
    Hannah |

    29. 8. 2015 11:13

    Krkovička je skvělé ovoce. Jenom mně mrzí, že se u nás nedá pěstovat Krkovičník obecný.

  • Karel
    Karel |

    20. 8. 2015 09:24

    Cuketa j zajímavé ovoce, ještě dobré ovoce je krkovička.

  • Karel
    Karel |

    20. 8. 2015 09:20

    Ona počítala kilo vaty, místo kilowaty, vata je holt drahá. :-D

  • Olda
    Olda |

    5. 7. 2015 04:42

    Iveta Bílková - vy jste mne pobavila sušička sežere 0,1kWh až 0,8 kWh za 1 kWh je cca.4,73 kč. Za 20 hodin sušení by jste zeplatila cca přes 90,- kdyby jsme počítali,že sušička sežere 1kWh. Dopláceli jste určitě,ale ne za sušení ovoce. :-D

  • janča
    janča |

    17. 3. 2015 10:15

    Na sušičku potravin nedám dopustit – vyrábíme tak zdravé dobroty, které chutnají i dětem. Máme tuhle http://www.hyperzbozi.cz/susicky-potravin/sencor-sfd-1205wh - nebyla drahá a slouží dobře.

  • evča7
    evča7 |

    17. 3. 2015 10:12

    Na sušičku potravin nedám dopustit – vyrábíme tak zdravé dobroty, které chutnají i dětem. Máme tuhle http://www.hyperzbozi.cz/susicky-potravin/sencor-sfd-1205wh - nebyla drahá a slouží dobře.

  • Petra
    Petra |

    1. 11. 2012 08:20

    Nevíte jak usušit ananas,aby byl dobrý? O:-)

  • Tomáš
    Tomáš |

    25. 8. 2012 09:19

    Ano, musíte koupit banány a nechat je hlavně dobře dozrát někde doma v teple treba zavrene v krabici ve tme. Nebo i klidne jen tak polozene, ale aby byli dostatecne zrale tak to trva minimalne 5 dni po tom co si banán prinesete z obchodu. Zralý banán je cely žlutý a má po celém svém povrchu hnědé nebo černé puntíky a taky je měkký. Někdy to tvá i 7 dní po přinesení z obchodu. Až je bánán dostatečně zralý tak stačí oloupat a podélně rozkrojit na půlky a dát do sušičky. Sušíme na 42 stupnu max abychom zachovali všechny živiny tzn. vitamíny, minerály a enzymy. Pokud nechcete aby vám banán zhědl tak je před sušením namočne do vody s trochou vymačkaného citronu. Tady je obrázek jak mají vypadat zralé banány http://www.google.cz/imgres?q=Ripe+banana&num=10&hl=cs&biw=1680&bih=913&tbm=isch&tbnid=zvQ_zrculLLTpM:&imgrefurl=http://thefightandflightresponse.com/2011/01/04/going-bananas/&imgurl=http://thefightandflightresponse.files.wordpress.com/2011/01/extra-ripe-bananas.jpg&w=640&h=426&ei=UXw4UL7vBcrJswbXz4CoCA&zoom=1&iact=hc&vpx=339&vpy=243&dur=1819&hovh=183&hovw=275&tx=114&ty=112&sig=105847162944915091557&page=2&tbnh=133&tbnw=164&start=40&ndsp=49&ved=1t:429,r:1,s:40,i:204

  • Aleš
    Aleš |

    9. 9. 2011 14:42

    Stále to snad ale vychází levněji sušit doma, než kupovat sušené v obchodě?

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    13. 2. 2008 19:36

    Když jsme si koupili sušičku, tak jsme sušili s velkým zápalem opravdu všechno. Jahody, rybíz, banány, pomeranče, citrony, kiwi, meruňky, jablka, hrušky, houby a bylinky....Uvařený ovocný čajíček neměl chybu. Potom přišla faktura za elektřinu. Dopláceli jsme několik tisíc a vzápětí mě přešla chuť na vše sušené. To já jenom na okraj /:((

  • babetka
    babetka |

    13. 2. 2008 17:46

    nevíte jak se suší banány, aby byly dobre

  • Eva Mlýnská
    Eva Mlýnská |

    17. 7. 2007 19:56

    Alenko, kandování ovoce a sušení je něco jiného. Kandované ovoce - Svaříme 1kg krystal.cukru a půl litru vody. Do horkého dáme ovoce a necháme do druhého dne, sirup slijeme, převaříme a znovu dáme ovoce a opakujeme 10 dní. Pak můžeme obalit v pískovém cukru a usušit.

  • Alena Kra
    Alena Kra |

    17. 7. 2007 15:35

    Porad´te mě prosím jak se kanduje zázvor. Děkuji

  • Lenka
    Lenka |

    13. 10. 2006 09:18

    Zajímalo by mě, zda máte někdo zkušenosti se sušením kandovaného ovoce (třeba cukety).