Šunkový salát

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g uzená šunka
    • 100
      g ementál
    • 200
      g chřest bílý
    • 100
      g mražený hrášek
    • 2
      ks mrkev
    • 4
      lžíce bílé víno
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžíce hořčice
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 1
      lžíce petrželová nať
    • 1
      lžička kari
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev a chřest 5 minut povaříme v osolené vodě. Hrášek necháme rozmrazit. Šunku, sýr a mrkev nakrájíme na kostky s hranou 1 cm, chřest na malé kousky, přidáme hrášek, sekanou nať a polejeme vínem. Žloutky, hořčici, sůl, pepř vyšleháme, přidáme šťávu a za stálého michání přidávame po kapkách olej. Mícháme, dokud nevznikne krémovitá majonéza. Ochutíme kari. Majonézu promícháme se salátem a necháme odstát.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    5. 4. 2006 15:55

    Tak takúto skúsenosť mám aj ja : )))

  • Airan
    Airan |

    5. 4. 2006 15:53

    Terezko, dekuji za radu, Ja sama nevim co je to za omacku, dali jsme si to jednou na vylete na Jizni Moravu. Uz zacinam pomalu verit, ze cim obycejnejsi hospoda, tim lepsi jidlo:-))

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    5. 4. 2006 15:32

    Pani Airan, neviem presne, akú omáčku máte na mysli. Ale pred 3 týždňami som kúpila v Prahe časopis Vlasty- špeciál o údeninách. Nemám ho teraz poruke, požičala som ho, ale ak by ste sa k nemu ešte dostali, pozrite, či to tam nie je. Inak sú tam vynikajúce recepty z údenín. Doporučujem kúpiť, stojí 19 Kč.

  • Airan
    Airan |

    5. 4. 2006 14:47

    Terezko, salat vypada silene jedle:-) Nemate nahodou recept na teplou sunkovou omacku(takovou co podavaji v zakourenych hospodach 3 kategorie:-))) Byla bych moooc vdecna.