Šunkové rolky s křenovým krémem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: aktija

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g tvaroh klasický, ne ve vaničce
    • 100
      g majonéza
    • 2
      lžíce pomerančová šťáva
    • 1
      ks jablka kyselejší
    • 4
      lžíce strouhaný křen
    • 200
      g šunka nejlépe obdélníková

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvaroh a majolku rozšleháme metličkou do hustého jemného krému. Vmícháme pomerančovou šťávu, strouhané jablko a křen. Pokud potřebuje přisolit, přisolíme. Nanášíme na šunku a srolujeme. Zdobíme kopečkem krému a měsíčkem pomeranče.
Zařazení: Chuťovky Ze šunky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • masterchef
    masterchef |

    3. 10. 2016 16:53

    Recept mi připomíná pohádku „Jak pejsek s kočičkou pekli dort“ Autor udělal recept na jablka s křenem a k tomu napácal ještě majonézu, tvaroh a naplnil touto šlichtičkou šunku. Tohle nemá s vařením nic společného, tady se nahodile smíchají ingredience v domnění, že by se to k sobě mohlo hodit, nehodí, jablka tam nemají co dělat, zvlášť když za chvíli v tom „krému“začnou hnědnout, připomíná to hnus. Jablka max. na ozdobení, do krému nepatří!

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 10. 2010 12:45

    ,,závitky s lehkou křenovou náplní,,-tam je smetana :-D

  • BlankaMel
    BlankaMel |

    27. 10. 2010 12:37

    SUPER, hledala až našla, ale přesně tak, znám to se šlehačkou, zkusím a uvidím:-)

  • Di
    Di |

    26. 1. 2006 08:44

    Také to mám ráda. Smíchat do náplně jde i pomazánkové máslo (obyčejné nebo křenové - je jemné) nebo žervé. Ananas na ozdobu je dobrá nápad,já jsem dosud používala spíše citrusy nebo okurčičku.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    26. 1. 2006 08:32

    Ten ananás je dobrý nápad.

  • Jana Han
    Jana Han |

    25. 1. 2006 19:35

    Take delam neco podobneho. Pouzivam Lucinu smichanou s trochou slehacky, sul, strouhany kren. Stocim do rolky a na kazdou davam cepici z uslehane neslazene slehacky a kousek kompotovaneho ananasu. Je to vyborne jako predkrm pro slavnostni jidlo. Vyzkousim tuto variantu - urcite bude vynikajici.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 1. 2006 11:43

    Robím niečo podobné, ale namiesto majolky dávam dobre vyšľahanú šľahačku. Doporučujem, je to výborný recept.