Šunková pomazánka z Lučiny - rychle a chutně

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • lučina (lze použít i mascarpone nebo měkký tvaroh v alobalu)
    • smetana ke šlehání
    • dušená šunka nebo uzená, od kosti...
    • sůl
    • pepř mletý bílý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lučinu dle chuti osolíme a opepříme (není nutné), v misce vidličkou rozmačkáme. Podle požadované hustoty přidáváme smetanu po lžících a pokud chceme mít pomazánku extra jemnou, doporučuji smetanu nejprve našlehat a poté přidávat do rozmačkané Lučiny. Když je konzistence podle našich představ, přidáme jemně nakrájenou nebo nastrouhanou šunku, promícháme, necháme cca 20 minut proležet v chladnu a můžeme podávat.
2
Podáváme s čerstvým celozrnným nebo bílým pečivem, a pokud pomazánku rovnou na pečivo mažeme, stačí ji dozdobit kouskem čerstvé zeleniny nebo bylinkami.
3
Pomazánka je výborná, vynikne v ní čistá chuť šunky, které nemusí být mnoho a proto doporučuji použít kvalitní. Na pomazánku používám domácí smetanovou Lučinu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Plšková
    Plšková |

    7. 4. 2016 16:59

    Souhlasím s tím, že v jednoduchosti je síla. Pomazánka je opravdu dokonalá a nepotřebuje nic navíc.

  • Souckova
    Souckova |

    20. 8. 2015 15:11

    Senzacni a z tak mala. Proste v jednoduchosti je sila :D .

  • Mony
    Mony |

    7. 6. 2015 08:07

    Luxusní :-* Smetanu jsem našlehala a pomazánka byla jako obláček.