Autor:

Šumperská zelňačka

35 minut PT0H35M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Kysané zelí 1/2 kg
Voda 1/2 hrnek
Polohrubá mouka 2 lžíce
Šlehačka 1 kelímek
Brambory 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Zelí vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, a necháme půl hodiny vařit. Necháme vychladnout, aby šel hrnec otevřít, ochutnáme, jestli není voda moc kyselá, pokud je, tak odlijeme a naředíme čerstvou vodou.
V hrnku rozkvedláme mouku s vodou a přidáme do hrnce se zelím. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Přidáme šlehačku. Osolíme.
Nakonec přidáme uvařené brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ředkvičková polévka s ricottou Uvařeno na víkend snadno a rychle Články z

Komentáře k receptu: Šumperská zelňačka

Komentáře

  1. Iva   07.01.2013 | 16:17 | reagovat |

    Když dám zelí na půl hodiny do tlakového hrnce, rozvaří se na kaši :-( . Výborný recept :-$ .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web