Šumperská zelňačka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
35 minut
8
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg kysané zelí
    • 0,5
      hrnek voda
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 2
      ks brambory

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, a necháme půl hodiny vařit. Necháme vychladnout, aby šel hrnec otevřít, ochutnáme, jestli není voda moc kyselá, pokud je, tak odlijeme a naředíme čerstvou vodou.
2
V hrnku rozkvedláme mouku s vodou a přidáme do hrnce se zelím. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Přidáme šlehačku. Osolíme.
3
Nakonec přidáme uvařené brambory.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Iva
    Iva |

    7. 1. 2013 16:17

    Když dám zelí na půl hodiny do tlakového hrnce, rozvaří se na kaši :-( . Výborný recept :-$ .