Autor:

Šumperská zelňačka

35 minut PT0H35M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Kysané zelí 1/2 kg
Voda 1/2 hrnek
Polohrubá mouka 2 lžíce
Šlehačka 1 kelímek
Brambory 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Zelí vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, a necháme půl hodiny vařit. Necháme vychladnout, aby šel hrnec otevřít, ochutnáme, jestli není voda moc kyselá, pokud je, tak odlijeme a naředíme čerstvou vodou.
V hrnku rozkvedláme mouku s vodou a přidáme do hrnce se zelím. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Přidáme šlehačku. Osolíme.
Nakonec přidáme uvařené brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Šumperská zelňačka

Komentáře

  1. Iva   07.01.2013 | 16:17 | reagovat |

    Když dám zelí na půl hodiny do tlakového hrnce, rozvaří se na kaši :-( . Výborný recept :-$ .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web