Autor:

Šumperská zelňačka

35 minut PT0H35M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Kysané zelí 1/2 kg
Voda 1/2 hrnek
Polohrubá mouka 2 lžíce
Šlehačka 1 kelímek
Brambory 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Zelí vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, a necháme půl hodiny vařit. Necháme vychladnout, aby šel hrnec otevřít, ochutnáme, jestli není voda moc kyselá, pokud je, tak odlijeme a naředíme čerstvou vodou.
V hrnku rozkvedláme mouku s vodou a přidáme do hrnce se zelím. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Přidáme šlehačku. Osolíme.
Nakonec přidáme uvařené brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Snídaňová kaše z quinoy Vykutálená čtveřice: Znáte jáhly, kuskus, quinou a bulgur? Články z

Komentáře k receptu: Šumperská zelňačka

Komentáře

  1. Iva   07.01.2013 | 16:17 | reagovat |

    Když dám zelí na půl hodiny do tlakového hrnce, rozvaří se na kaši :-( . Výborný recept :-$ .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web