Autor:

Šumperská zelňačka

35 minut PT0H35M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Kysané zelí 1/2 kg
Voda 1/2 hrnek
Polohrubá mouka 2 lžíce
Šlehačka 1 kelímek
Brambory 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Zelí vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, a necháme půl hodiny vařit. Necháme vychladnout, aby šel hrnec otevřít, ochutnáme, jestli není voda moc kyselá, pokud je, tak odlijeme a naředíme čerstvou vodou.
V hrnku rozkvedláme mouku s vodou a přidáme do hrnce se zelím. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Přidáme šlehačku. Osolíme.
Nakonec přidáme uvařené brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Zelňačka s bramborovou kaší Lahodné venkovské polévky Články z

Komentáře k receptu: Šumperská zelňačka

Komentáře

  1. Iva   07.01.2013 | 16:17 | reagovat | závadný

    Když dám zelí na půl hodiny do tlakového hrnce, rozvaří se na kaši :-( . Výborný recept :-$ .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web