Šumavská kulajda se zastřeným vejcem

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks brambory
    • houbová směs
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 1
      ks smetana na vaření
    • kopr
    • hladká mouka
    • 50
      g máslo na zjemnění
    • 4
      ks vejce
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • ocet
    • voda dle libosti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme, až jsou houby a brambory měkké, cca 15-20 minut.
2
Zalijeme smetanami s rozmíchanou moukou podle toho, jak polévku chcete mít hustou, ochutíme octem, zjemníme máslem a přidáme kopr.
3
Do lehce osolené a okyselené, mírně vroucí vody vkládáme v naběračce rozklepnutá vejce a zavaříme tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 4-5 minutách varu vejce vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se zatáhla.
4
Při podávání vkládáme do každé porce polévky jedno zastřené vejce.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • JP
    JP |

    25. 1. 2013 06:55

    NEOPISUJ