Autor:

Šumavská kulajda se zastřeným vejcem

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Brambory 6 ks
Houbová směs  
Smetana ke šlehání 1 ks
Smetana na vaření 1 ks
Kopr  
Hladká mouka  
Máslo
na zjemnění
50 g
Vejce 4 ks
Kmín  
Sůl  
Pepř mletý  
Ocet  
Voda
dle libosti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme, až jsou houby a brambory měkké, cca 15-20 minut.
Zalijeme smetanami s rozmíchanou moukou podle toho, jak polévku chcete mít hustou, ochutíme octem, zjemníme máslem a přidáme kopr.
Do lehce osolené a okyselené, mírně vroucí vody vkládáme v naběračce rozklepnutá vejce a zavaříme tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 4-5 minutách varu vejce vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se zatáhla.
Při podávání vkládáme do každé porce polévky jedno zastřené vejce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 1x)
Brambory s bylinkovými kotletami Chalupářské recepty s bramborami Články z

Komentáře k receptu: Šumavská kulajda se zastřeným vejcem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web