Suchárek

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g moučkový cukr
    • 2
      ks bílek
    • sůl
    • 30
      g máslo
    • 50
      g hrubá mouka
    • vanilkový cukr
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky se solí ušleháme v tuhý sníh, do kterého zašleháme práškový cukr. Potom slabým pramínkem přidáme rozpuštěné a prochladlé máslo a opatrně zamícháme hrubou mouku.
2
Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme, nalijeme těsto a v mírné troubě upečeme. Poté necháme suchárek trochu ochladit, vyklopíme, nakrájíme na plátky, obalíme v pískovém cukru s vanilínovým cukrem, rozložíme na plech a v hodně mírné troubě osušíme.
3
<BR>Suchárek je výborný moučník, který lze dělat vždy, když nám zbydou bílky, např. také jako součást cukroví. Podle bílků násobíme množství a podle toho těsto dáváme do formy, na malý pekáček nebo do velkého hlubokého pečícího plechu. Vydrží dlouho a krásně voní!
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Iveta sumak
    Iveta sumak |

    24. 5. 2005 21:38

    obcas tento recept robievam,do cesta pridavam este vacsie kusky vlasskych orechov,upeciem,nakrajam a potom vysusim v trube,je to naozaj mnamka